Κοιλιοκάκη – Μία νόσος που ταλαιπωρεί τον πληθυσμό [βίντεο]
Ο Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Ευάγγελος Ζουμπανέας, μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο MEGA για την κοιλιοκάκη.
«Η κοιλιοκάκη δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με την δυσανεξία στη γλουτένη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μία ψευδο- δυσανεξία. Όποιος πάσχει από κοιλιοκάκη, δεν μπορεί να φάει κάτι που να έχει σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και άλλα σιτηρά», ξεκαθάρισε ο κ. Ζουμπανέας.
«Η γλουτένη βρίσκεται σε πολλά προϊόντα ακόμα και σε καλλυντικά. Όποιος έχει κοιλιοκάκη και τα χρησιμοποιήσει ή φάει κάτι θα έχει πρόβλημα», συμπλήρωσε.
«Με ένα gluten test μπορεί κάποιος να δει εάν έχει κοιλιοκάκη.Τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης ειναι αναιμία πονοκεφάλους,κόπωση, θέματα με τη μνήμη. Η θεραπεία είναι η σίτιση εφ’ όρου ζωής από προϊόντα που έχουν γλουτένη», υπογράμμισε ο κ. Ζουμπανέας.
Ο άνθρωπος που έχει κοιλιοκάκη πρέπει να έχει δικά του σκεύη φαγητού γιατί και ένα ψίχουλο να φάει από κάποιον άλλο, θα έχει πρόβλημα τουλάχιστον 3 μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Το «Stars System» γιορτάζει 20 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας και γίνεται καθημερινό στο Star.
- Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Χριστίνα Πιτουρά στα 64 της χρόνια
- Ο Όμιλος ΣΚΑΪ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη
- Συνελήφθη στη Γερμανία 31χρονος για δολοφονίες μελών της Greek Mafia, κατηγορείται και για την εκτέλεση με 97 σφαίρες του Βαγγέλη Ζαμπούνη
- Σέρρες: Βίντεο από τη σύγκρουση του ΙΧ με το φορτηγό – Σε σοκ ο πατέρας που έχασε σύζυγο και γιό – Ο οδηγός του φορτηγού περιγράφει πως έγινε το τροχαίο
- «The Quiz with Balls!» με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη – Γνώσεις, γέλιο και οι πιο διασκεδαστικές βουτιές έρχονται στον ΣΚΑΪ
- Η Σιμώνη Χριστοδούλου ανέβασε φωτογραφίες & βίντεο από το ταξίδι της με τον Αντρέα Γεωργίου στην Ίμπιζα
- Marfin: Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε η 46χρονη που κατηγορείται για την φονική επίθεση – «Είναι αθώα» λέει ο συνήγορός της (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook