Ας προσπαθήσουμε να μιλήσουμε λογικά για ό,τι συμβαίνει στα Πανεπιστήμια και ποιοι αντιστέκονται στην έστω άτολμη, κατά την άποψη μου, θέσπιση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Και την αποκαλώ άτολμη γιατί άοπλοι και ανεκπαίδευτοι Ειδικοί Φρουροί θα είναι σάκος πυγμαχίας των γνωστών αγνώστων κουκουλοφόρων τραμπούκων και άμεσα θα υποχρεωθεί η κανονική και πλήρως εξοπλισμένη Αστυνομία να μπει να τους σώσει.

Τι σημαίνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο Αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων; Πως είναι κάτι σαν την Μαχνοβίτσα, την βραχύβια αναρχική επικράτεια του Νέστορος Μάχνο, όπου κάποιοι κάνουν ό,τι τους κάνει κέφι; Δέρνουν συμφοιτητές και καθηγητές, χτίζουν Πρυτάνεις, σε άλλους αδειάζουν σκουπίδια στο κεφάλι τους, κάνουν τους τοίχους των Πανεπιστημίων και των δρόμων της πόλης καμβάδες όπου ζωγραφίζουν την ανεγκέφαλη καφρίλα τους κάποια, που βανδαλίζουν ακόμη και μνημεία και αγάλματα; Από πότε η βία, ο τραμπουκισμός, οι βανδαλισμοί, η ανελευθερία της έκφρασης αποτελούν “δημοκρατικό και προοδευτικό δικαίωμα”; Ποιοι θέλουν κι άλλες χαμένες εξεταστικές και άλλες καταλήψεις, που παίρνονται με γενικές συνελεύσεις παρωδία από λίγες δεκάδες αποφασισμένους αριστερόστροφους φασίστες, ερήμην της πλειοψηφίας;

Σε ποια άλλη πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ωκεανίας συμβαίνουν οι αθλιότητες που συμβαίνουν σε μερικά ελληνικά πανεπιστήμια; Πουθενά. Ακόμη και τα αφρικανικά πανεπιστήμια ή των αληθινών μπανανιών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής είναι κοσμήματα ευπρέπειας και καθαριότητας. Στην Ελλάδα υπάρχουν σχολές που θα λυπόσουν να αφήσεις εκεί για λίγες ώρες και γουρούνι που του αρέσουν οι λάσπες.

Βρείτε μια χώρα όπου υπάρχουν πανεπιστημιακές σχολές όπου με βάση το 10 να μπαίνουν με 2, 3 ή και λευκή κόλλα. Πρέπει να είσαι εντελώς καραγκιόζης για να υποστηρίζεις χωρίς να κοκκινίζεις πως αυτοί οι αναλφάβητοι θα γίνουν “επιστήμονες”, γιατί κάποιοι σκέφτηκαν να τους κάνουν όλους φοιτητές για να δουλεύουν σε κάθε πόλη σουβλατζίδικα, μπαρ, καφετέριες και να νοικιάζουν διαμερίσματα σε φοιτητές της Σχολής Μεταμοντέρνας Αποκλοκύνθωσης, που μπήκαν στο Πανεπιστήμιο, τρομάρα τους, ζωγραφίζοντας συγγενείς τους, καραγκιοζάκια, στην κόλλα.

Ας μιλήσουμε καλύτερα για το αποπαίδι της Παιδείας, την επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση, αντί να παράγουμε στρατιές αγράμματων με πτυχία της πλάκας.

Και ποιος τα πληρώνει όλα αυτά, τις άχρηστες σχολές, τους βανδαλισμούς, τους εμπρησμούς, τους λερωμένους τοίχους τον κλεμμένο κατά την διάρκεια καταλήψεων εξοπλισμό, τις διαλυμένες πόρτες, τις χαμένες εξεταστικές; Ο φορολογούμενος λαός και τα παιδιά του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές στην Ελλάδα είναι περίπου 730.000 (!) συμπεριλαμβανομένων των αιωνίων. Πόσοι συμμετέχουν στις “πανεκπαιδευτικές” κινητοποιήσεις; Ούτε 5.000. Άντε, να μην βλέπω καλά, να σας τους κάνω 10.000. Και τι γίνεται μονίμως; Οι ίδιες “επαναστατικές” πορδές στον άνεμο. Στην πρώτη γραμμή οι …αγωνιστές με τα στυλιάρια, πλησιάζουν ως παρωδία Ρωμαϊκής Λεγεώνας την παράταξη των ΜΑΤ, που φυσικά ποτέ δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να καταλάβει την Βουλή ή να μπουκάρει σε Υπουργείο ή στο Μαξίμου, και αρχίζουν να κοπανάνε με τα στυλιάρια, που για άλλοθι έχουν πάνω κόκκινα σημαιάκια, τους αστυνομικούς. Μετά οι αστυνομικοί τους απωθούν, πέφτουν γκλοπιές, δακρυγόνα, αρχίζουν και οι μολότωφ, οπότε κομπλέ η “επανάσταση”, έχουν τραβήξει και μερικές καταλήψεις, πλάκα τα γαλόνια στις αριστερές φοιτητικές οργανώσεις, ευαρέσκεια στην Κουμουνδούρου, τον Περισσό και δεν ξέρω σε ποια στέκια αράζει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα λοιπά γκρουπούσκουλα. Και πολλοί από τους ροπαλοφόρους “λεγεωνάριους”, των αριστερών Ταγμάτων Εφόδου, δεν είναι καν φοιτητές. Διότι μερικούς τους βλέπεις και ξέρεις πως αν γράφτηκαν στο Πανεπιστήμιο, ήταν πριν την διάσπαση του ΄68. Όμως όλοι οι υπόλοιποι, 720.000, που δεν πήγαν στο Πανεπιστήμιο ούτε για να ανοίγουν κεφάλια, ούτε για ανοίξουν αλλονών, βλέπουν με οργή όσα συμβαίνουν. Και έχουν μπαϊλντίσει, η κοινωνία έχει μπαϊλντίσει. Δεν είναι λοιπόν η Κεραμέως που θα τους τελειώσει όλους αυτούς. Είναι η ώρα τους. Πρέπει να τελειώσουμε με την καφρίλα της ανομίας, τις καταστροφές, τον αριστερόστροφο φασισμό. Και θα σας πω κάτι που θα σας σοκάρει. Όταν βλέπω τον κουκουλοφόρο πεσμένο κάτω και από πάνω του τον αστυνομικό με σηκωμένο το χέρι, ο αγωνιστής της Δημοκρατίας είναι ο Αστυνομικός, διότι υπερασπίζεται το αυτονόητο, την επανεπιβολή στους Πανεπιστημιακούς χώρους της αληθινής ακαδημαϊκής ελευθερίας, του νόμου, της τάξης, του σεβασμού στα χρήματα των φορολογουμένων.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης – Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ – www.neadexia.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook