Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θέλει να γιορτάσουμε και το φετινό Πάσχα στο χωριό (ούτε να βγούμε από το σπίτι μας)!

Παρότι πια έχουμε φτάσει στον Μάιο και «είναι χαρά θεού» στην Ελλάδα αυτόν τον καιρό (με 30 βαθμούς σε λίγο). Η κυβέρνηση επιμένει στο «σκληρό κλείσιμο της κοινωνίας και οικονομίας» ομνύοντας ως «τοτέμ» σε μια πλήρως αναποτελεσματική «καραντίνα» έχοντας επιβάλλει πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές, αντιανθρώπινες ( στην ουσία τους) απαγορεύσεις και περιορισμούς ισχυριζόμενη ότι έτσι μας έσωσε και μας σώζει από τον …αόρατο εχθρό της αποκαλούμενης «πανδημίας». Και μας «πλασάρουν» κάθε μέρα μέσα από τα τρομοκρατικά (αδρά πληρωμένα) «δελτία» για τα «κρούσματα», τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς – κάθε μέρα και περισσότερα.

Κάτι δε πάει σίγουρα καθόλου καλά σε αυτό «το σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Βασικά ή δεν έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες και οι «ειδικοί» σε ποια χώρα βρίσκονται ή μετέχουν σε κάποιο «σατανικό παιχνίδι» που διαδραματίζεται επάνω στις πλάτες μας (είτε έτσι όμως είτε αλλιώς, καλό θα ήταν στη συνέχεια να συγκροτηθεί μια 50μελής εξεταστική επιτροπή από βουλευτές, πολίτες διαφόρων επαγγελματικών τάξεων και κατηγοριών, άλλους «ειδικούς» – πλην αυτών που μας εισηγούνται μέχρι σήμερα τις απόψεις τους – προκειμένου να ερευνήσει τι ακριβώς έγινε ή δεν έγινε και για ποιους λόγους εδώ και 14 μήνες στη χώρα μας, με αυτό που λένε «πανδημία»). Οφείλουμε να γνωρίζουμε, γιατί κανείς δεν ξέρει «τι μας ξημερώνει σε αυτή τη χώρα».

Η κυβέρνηση επενδύει συνεχώς στην «τρομολογανεία» με «τρομολαγνικούς αριθμούς» περί των «μολυσματικών φορτίων στην Ψυττάλεια ή τον Θερμαϊκό κόλπο» (δηλαδή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) – και γενικά στις πόλεις – σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια τους (κυβέρνηση, «ειδικοί» και «κανάλια») να κρατήσουν όσο μπορούν περισσότερο κλειδαμπαρωμένους τους Έλληνες «στα σπίτια τους». Και βέβαια την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε κατάσταση αποσύνθεσης και διάλυσης. Πάντα βέβαια «για το καλό τους» . Θα μπορούσε να ήταν μιας κάποιας μορφής σχιζοφρένεια, αλλά μάλλον δείχνει να είναι (και) «κάτι άλλο».

Δυστυχώς και η επίσημη εκκλησία ακολουθεί «εκών άκων» αυτά τα «σχέδια» που είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς κάποια συνάφεια με την ελληνική πραγματικότητα. Έτσι είναι φυσικό και φυσιολογικό να πηγαίνει κάποιος στο σούπερ μάρκετ, στο χασάπη η να στριμώχνεσαι στο λεωφορείο όπου εκεί «δεν κολλάει ο ιός» αλλά εάν ο ίδιος καθίσει σε ένα τραπεζάκι σε ένα μαγαζί ή σε ένα πάρκο γίνεται αυτόματα ένας επικίνδυνος ή και εγκληματίας «φορέας του ιού» τον οποίο κυνηγάει η αστυνομία να του κόψει εξοντωτικά πρόστιμα ή και να τον συλλάβει! Κρίμα πραγματικά που έχουν βάλει την αστυνομία σε αυτόν τον πολύ άχαρο ρόλο να κυνηγάει τους πολίτες «στα καλά καθούμενα» επειδή θέλουν να βγούνε από το σπίτι τους ή να μας καθίσουν σε ένα παγκάκι! Δυστυχώς εκεί καταντήσαμε! Και είναι και 21η Απριλίου σήμερα (θού Κύριε…). Οι «συνταγματάρχες» μάλλον θα έχουν σκάσει στα γέλια από τον τάφο τους!

Η (οποιαδήποτε) κυβέρνηση είναι αυτή που χαράζει την πολιτική αλλά μέχρι στιγμής αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα είναι καταστροφικά αποτελέσματα στην υγεία της κοινωνίας, ο μαζοχιστικός εγκλωβισμός των παιδιών μας σε παράλογες λογικές και απαιτήσεις και σίγουρα η κατάρρευση της μικρομεσαίας οικονομίας. Η (εκάστοτε) κυβέρνηση είναι που δίνει τον ρυθμό όλων των δραστηριοτήτων της χώρας. Στο διπλανό Ισραήλ όμως όλοι πλέον κυκλοφορούν κανονικά και χωρίς τις διαβόητες …μάσκες (που όπως έχουμε αντιληφθεί οι περισσότεροι δεν προσφέρουν το παραμικρό στην υγεία μας – σε ορισμένους ίσως να δημιουργούν και πρόσθετα προβλήματα).

Μετά από 14 μήνες «στο ίδιο έργο θεατές» είναι ακατανόητες – και πολλές φορές αδιανόητες – οι αποφάσεις που ανακοινώνονται για την λεγόμενη «πανδημία» (που στο φινάλε ακόμη και με ιατρικούς όρους αν το δούμε το όλο θέμα, εάν υπήρχε έτσι όπως το ισχυρίζονται, θα έπρεπε να είχαν πεθάνει εκατομμύρια στη χώρα μας, ανεξάρτητα από μάσκες και άλλες τέτοιες …ιστορίες – για να μην παρεξηγηθώ από ορισμένους, ασφαλώς και υπάρχει πολύ σοβαρό ιατρικό πρόβλημα με αυτόν τον ιό, ασφαλώς και ΟΛΟΙ μας πρέπει να εμβολιαστούμε ίσως και υποχρεωτικά, ασφαλώς πρέπει να γίνονται τα self-test για να γνωρίζει ο καθένας εάν είναι φορέας του ιού ή όχι κλπ). Όμως …η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη από το θεό χώρα, με υπέροχες καιρικές συνθήκες και τοποθεσίες ανοιχτές και προσβάσιμες στους πάντες (δεν είναι …Γερμανία, εάν κάποιοι δεν μπορούν να ξεκολλήσουν την μέση τους που γέρνει συνέχεια μέχρι το πάτωμα).

Οι εκκλησίες φέτος έπρεπε να λειτουργήσουν σύμφωνα με το παραδοσιακό τυπικό τους και η προσέλευση των πιστών να γίνεται όπως και στα…σούπερ μάρκετ. Τόσο απλό. Και η εστίαση – όπως και τα γυμναστήρια – δεν θα έπρεπε να είχαν κλείσει ποτέ. Ίσως μόνο κάποιοι πολύ νοσηροί εγκέφαλοι μπορούν να βλέπουν φως μέσα στα…μπουντρούμια και τα βασανιστήρια που υποβάλλουν τους άλλους!

Καθώς λοιπόν οδεύουμε «προς τον Γολγοθά» (τον συμβολικό τάφο μας) ας ελπίσουμε η Ανάσταση του Κυρίου να οδηγήσει (τελικά) και στην Ανάσταση της χώρας μας.

· Ο Νίκος Καραμπάσης είναι Δημοσιογράφος – Πολιτικός Επιστήμονας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook