Στη ΔΕΘ (2017) ο σημερινός Πρωθυπουργός έλεγε: “…Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στόχος είναι να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού.”

Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια της πλανητικής πανδημίας, η ατομική πρωτοβουλία – η δήθεν καταπιεσμένη από κρατικούς περιορισμούς, οι περίφημες αγορές, το μεγάλο κεφάλαιο «των παρκαρισμένων φοροπαραδείσων και τραπεζικών θησαυροφυλακίων», η ψηφιακή οικονομία, τα ρομπότ κ.α., είναι οι μεγάλοι απόντες και τα στερεότυπα που κατέρρευσαν από την εισβολή του Covid 19.

Διαπιστώσαμε ότι η ανθρωπότητα και ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός εξαρτώνται ακόμα από ταπεινές και διόλου ψηφιακές δεξιότητες εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως ντελιβεράδες, καθαρίστριες, νοσηλευτές, κακοπληρωμένους γιατρούς του Ε.Σ.Υ., μισθοσυντήρητους δασκάλους και καθηγητές του δημοσίου, απλούς εργάτες αγρότες κ.α.

Με λίγα λόγια, όλο το ιδεολογικό οικοδόμημα της πολιτικής παράταξης που μας κυβερνάει τώρα, σωριάστηκε σαν χάρτινος πύργος.

Σε αυτή τη συγκυρία θα περίμενε κανείς να δει την κυβέρνηση να αναθεωρεί, έστω, κάποιες από τις ολέθριες επιλογές της. Και όμως, δεν στηρίζει: το Ε.Σ.Υ., την δημόσια Παιδεία, τις δημόσιες συγκοινωνίες, την Πρόνοια, τα 2 εκατ. συμπολιτών μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, τους αγρότες, τους εργάτες, τους μικρούς επαγγελματίες, τα κέντρα περίθαλψης ηλικιωμένων, τους εργασιακούς χώρους και θα έλεγε κανείς ότι εγκληματικά αδιαφορεί για τα εκατομμύρια τέστ (που δεν κάνει) για ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ, ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, όπως σε χώρες που στην κυριολεξία ΜΗΔΕΝΙΣΑΝ το δεύτερο κύμα πανδημίας (Ν.Κορέα, Ταϊβάν, Αυστραλία, Ν.Ζηλανδία, Ιαπωνία, Κίνα και Κούβα που μπορεί να υστερεί σε εισαγωγή πληροφοριακών συστημάτων και να δουλεύει ακόμη με μολύβι και χαρτί, ωστόσο έβαλε κυριολεκτικά τα γυαλιά στις προηγμένες χώρες της Δύσης – με δεδομένο ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα μετρά 140 νεκρούς, όσους δυστυχώς μετρά η χώρα μας καθημερινά).

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση στη χώρα μας όχι μόνον δεν κάνει αυτό που πρέπει, αλλά προκαλεί με ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ των οικονομικά ισχυρών.

Συγκεκριμένα, παρά την αντίθετη άποψη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΔΕ), αλλά ακόμα και της «Γκρέκο», του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πάταξη της διαφθοράς, αλλάζει τον Ποινικό Κώδικα και παύει την αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα (σε αδικήματα απιστίας), με στόχο την ασυλία των τραπεζιτών, ενώ παράλληλα με Π.Ν.Π. δίνει παράταση σε όλες τις διοικήσεις για τυχόν ΕΓΚΛΗΣΕΙΣ για αδικήματα απιστίας και εξαιρεί από την παράταση τις τράπεζες.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω(;), τα επισφαλή δάνεια εφοπλιστών, επιχειρηματιών, κομμάτων και ΜΜΕ (που γονάτισαν την Ελληνική Οικονομία και τις τράπεζες), ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ(!), αφού καμία από αυτές δεν θέλει να ασκήσει το δικαίωμα της Έγκλησης κατά των στελεχών της.

Το χρήμα που χάνουν από τους ευυπόληπτους μεγαλο-λεφτάδες, το αναπληρώνουν με τις κατασχέσεις της Α’ κατοικίας (του κατάπτυστου Πτωχευτικού Νόμου) των εκατοντάδων χιλιάδων μικροϊδιοκτητών. Στην ουσία ποινικοποιούν τη φτώχεια, κάνοντας βρόμικη αναδιανομή του πλούτου.

Από αυτές τις “ληστρικές ρυθμίσεις” και τα αυθαίρετα “κουρέματα” των δανείων ευνοούνται: κόμματα (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ), Μ.Μ.Ε., επιχειρηματίες, εφοπλιστές, βιομήχανοι και “άλλοι αναξιοπαθούντες”, οι συνήθεις στυλοβάτες του συστήματος.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να τονίσω την κραυγή αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων ειδικών επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, με πρώτη και καλύτερη αυτήν, της Διευθύντριας του περιβαλλοντικού προγράμματος του Ο.Η.Ε. (ΊΓΚΕΡ ΑΝΤΕΡΣΕΝ), ότι το μοντέλο ανάπτυξης του πλανήτη, στο βωμό του υπερκέρδους των λίγων, τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όχι μόνο σε πανδημίες, αλλά στην αυτοκαταστροφή του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook