Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μήκους που κατακτά δύο σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση και με άλμα ρεκόρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Το τρομερό παιδί των Γρεβενών, και χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο μετά το χρυσό στο Βερολίνο το 2018, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Μόναχο και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μήκους που κατακτά δύο σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοικτού και δεύτερος στον ελληνικό στίβο, αφού μόνο η Κατερίνα Στεφανίδη είχε κατακτήσει μέχρι σήμερα δύο διαδοχικά χρυσά στα Ευρωπαϊκά ανοικτού του 2016 και του 2018.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο σε διάστημα τεσσάρων χρόνων σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και με άλμα ρεκόρ 8.52 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο παίρνοντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος.
Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αποδεικνύοντας και στη πράξη με άλμα 8.52 το οποίο αποτελεί ρεκόρ αγώνων και κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τεντόγλου είναι μόλις ο τέταρτος back to back πρωταθλητής Ευρώπης μετά τους Βίλεμ Λέχουμ, Ιγκορ Τερ Οβανεσιάν και Γκρεγκ Ράδερφορντ.

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο έδειξε από νωρίς σήμερα στον τελικό του μήκους, πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για να… πετάξει στα 8.52, στο 4ο άλμα του κάνοντας ρεκόρ αγώνων! Ο εκπληκτικός Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, αφού προηγήθηκε, το μεσημέρι αυτό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην στα 35 χιλιόμετρα.


Αν και στα προκριματικά, δεν ένιωθε καλά και δεν έπιασε τις επιδόσεις που μπορούσε, στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου…έκανε το θαύμα του! . Μετά το άκυρο πρώτο άλμα του, επέστρεψε δυναμικά στο δεύτερο. Αν και πάτησε αρκετά πίσω στη βαλβίδα έκανε επίδοση 8.23μ. για ν’ ανεβεί στην πρώτη θέση. Και στην 3η προσπάθειά του φάνηκε πως κέρδισε το χρυσό μετάλλιο καθώς… πέταξε στα 8.35.

Το κορυφαίο του το φύλαγε για την 4η προσπάθεια με άλμα στα 8.52, οκτώ εκατοστά κάτω από το ατομικό ρεκόρ του (8.60μ.) σε ανοικτό στίβο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook