Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό US Open, η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε τρία sets, αλλά κατάφερε με ένα πειστικό decider, να υπερκεράσει το εμπόδιο της Τατιάνα Μαρία (Νο85), παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα της από την Γερμανίδα, πριν λίγες εβδομάδες, στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Μετά από μια ώρα και 57 λεπτά αγώνα, η Σάκκαρη, πέτυχε τη 14η νίκη καριέρας στο Νεοϋρκέζικο Major και προκρίθηκε στις “64” του τουρνουά, για 6η συνεχόμενη χρονιά, επικρατώντας με 6-4, 3-6, 6-0.

Αν και στα πρώτα δυο sets, έκανε πολλά αβίαστα λάθη (32), στο καθοριστικό κομμάτι του αγώνα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, θέτοντας νοκ-άουτ την ημιφιναλίστ του πρόσφατου Wimbledon, φιλοδωρώντας την με ένα μεγαλοπρεπέστατο bagel.

Μετά τη νίκη επί της 35χρονης Γερμανίδας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πλέον, περιμένει να μάθει την επόμενη αντίπαλό της στο US Open. Αυτή, θα προκύψει από την αναμέτρηση της Γαλλίδας, Νταϊάν Παρί (Νο74), με την Κινέζα, Ξιγιού Γουάνγκ (Νο75).

Για να φύγει νικήτρια από το court στην πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη, η Σάκκαρη χρειάστηκε να επιστρατεύσει το καλύτερό της παιχνίδι στο 3ο set, αποφεύγοντας τα… καρδιοχτύπια.

Δεν ήθελε να περάσει ό,τι πέρασε στο Λονδίνο από την Τατιάνα Μαρία και παίζοντας εξαιρετικό τένις για 29 λεπτά, “καθάρισε” την υπόθεση πρόκριση, βελτιώνοντας αρκετά, τη μέτρια, για δυο sets, εικόνα της.

Μόλις έναν winner κατάφερε να βγάλει στο 3ο set η Γερμανίδα, με τη Σάκκαρη να κάνει μόλις επτά αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με τα… 32 των δυο προηγούμενων sets.

Η 27χρονη Ελληνίδα, έχασε μόλις δέκα πόντους στο καθοριστικό κομμάτι του ματς, την ίδια ώρα, κέρδισε 26 και συνολικά, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, με 33 winners (19 περισσότερους από την αντίπαλό της) και 46/73 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook