Η γκολάρα του Πινέδα απέβαλε το άγχος από την ΑΕΚ, η οποία όντας καλύτερη από τον ΠΑΣ πήρε ένα τρίποντο που στο τέλος της ημέρας άξιζε, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες (2-0) μετά τη «σφαλιάρα» από τον Βόλο την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Άμραμπατ το δεύτερο γκολ της Ένωσης, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία πηγαίνει η ομάδα στο επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Η αλλαγή διάταξης και η τετράδα στην άμυνα άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της ΑΕΚ, με την Ένωση να «ξεκλειδώνει» χάρη στο φοβερό γκολ του Πινέδα στο 39′ τη συμπαγή άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και να παίρνει τελικά το πολύτιμο τρίποντο με το τελικό 2-0 και τον Άμραμπατ να βρίσκει κι αυτός δίχτυα στο φινάλε. Ανέβηκε στους 6 βαθμούς η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, στο -3 πλέον από την κορυφή, μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Τελευταίο εντός έδρας αγώνα στη Ριζούπολη έδωσαν οι «κιτρινόμαυροι», που μπαίνουν πια στην εποχή της «Αγιάς Σοφιάς OPAP Arena».

Το ματς

Φουριόζα μπήκε στη Ριζούπολη η ΑΕΚ, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να ξεκινά δυνατά και να φτάνει στην πρώτη της τελική μόλις στα 25 δευτερόλεπτα, όταν ο Πινέδα έπιασε ένα ωραίο βολέ από μακρινή απόσταση. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο, βρισκόταν σε καλή θέση και μπλόκαρε σταθερά. Στο 8’ οι Γιαννιώτες έκαναν για παρθενική φορά στο ματς αισθητή την παρουσία τους, με τον Ροσέρο από τα δεξιά να κάνει φανταστική προσωπική ενέργεια, να περνάει στο 1vs1 τον Χατζισαφί, με το σουτ που επιχείρησε ο Κολομβιανός με το αριστερό πόδι να περνά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Λόγω της αλλαγής συστήματος και την επαναφορά της τετράδας στην άμυνα, οι παίκτες της ΑΕΚ ψάχνονταν αρκετά στο ξεκίνημα. Ήταν ενδεικτικό, ότι ανάμεσα στις γραμμές των «κιτρινόμαυρων» υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις, κάτι που έκανε κάπως πιο εύκολη την ανασταλτική δουλειά του ΠΑΣ και πιο δύσκολη, αυτόματα, την ανάπτυξη της Ένωσης.

Στο 35ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πινέδα έκανε διαγωνισμό σουτ αναγκάζοντας σε οριακή απόκρουση τον Σούλη, με τον Πανταλάκη στη συνέχεια της φάσης να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Αραούχο, εμποδίζοντάς τον ουσιαστικά να στείλει σε κενή εστία την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά (σ.σ. στο 38’) ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε σε υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Ροσέρο να εκτελεί στο τετ-α-τετ αλλά τον Γιόνσον να τον προλαβαίνει με τάκλιν.


Η πολυπόθητη στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε εν τελεί στο 39ο λεπτό, με τον Γκατσίνοβιτς να στρώνει την μπάλα στον Πινέδα και τον Μεξικανό με ένα φανταστικό σουτ-βολίδα με το αριστερό να σημαδεύει το δεξί «Γ» του Σούλη για το «κιτρινόμαυρο» 1-0! Σκορ, με το οποίο πήγαν και οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Το (δίκαιο) προβάδισμα της Ένωσης και ειδικά στο χρονικό σημείο που ήρθε δεν ήταν τυχαίο, αλλά απόρροια της μεγάλης πίεσης που άσκησε στους Γιαννιώτες.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ βρήκε και πάλι τελική μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από τη σέντρα, με τον Τσούμπερ για την ακρίβεια να πιάνει ένα τεχνικό πλάσε με το δεξί, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Σούλη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν φαινόταν διατεθειμένος να πάρει ρίσκα από την αρχή της επανάληψης, επιδιώκοντας να μη δεχθεί άλλο γκολ κι εφόσον τα κατάφερνε σε αυτό, να πάλευε στα τελευταία 10 λεπτά με όλες του τις δυνάμεις για κάποιο γκολ ισοφάρισης. Αυτό, βέβαια, δεν σήμαινε ότι ο ΠΑΣ θα περίμενε μαζικά πίσω την Ένωση.

Αντίθετα, ο Στάικος ανέβασε την ομάδα του και έδωσε εντολή πίεσης στην πρώτη πάσα της ΑΕΚ στην άμυνα.

Μάλιστα, οι Γιαννιώτες έφτιαξαν νέα καλή στιγμή στο 50′, όταν από δεξιά ο Σόρια μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα στον Ροσέρο, με τον Κολομβιανό εντελώς μόνος και από εξαιρετική θέση να πλασάρει ψηλά άουτ.
Η ΑΕΚ είχε χάσει αρκετό από το ρυθμό της και σε μία προσπάθεια να αλλάξει αυτό, ο Αλμέιδα πέρασε στο χορτάρι τους Ελίασον (σ.σ. ντεμπούτο), Λιβάι Γκαρσία και Μάνταλο, στις θέσεις των Σιμάνσκι, Αραούχο και Γκατσίνοβιτς αντίστοιχα. Ειδικότερα ως προς τον… νέο Ελίασον, το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης πήρε θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης.


Το τελικό 2-0 απέναντι στον ΠΑΣ διαμόρφωσε στο 87′ με εξαιρετική προσποίηση και άπιαστο πλασέ ο Άμραμπατ, από την εξίσου ωραία προσπάθεια και δημιουργία του Μοχαμάντι από αριστερά. Η Ένωση ανεβαίνει έτσι στους 6 βαθμούς και στο -3 από την κορυφή, πηγαίνοντας στη Λεωφόρο την επόμενη αγωνιστική για να κοντραριστεί με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.


Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71′ Ελίασον), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (71′ Μάνταλος), Πινέδα (83′ Μοχαμάντι), Τσούμπερ (77′ Άμραμπατ), Αραούχο (70′ Λιβάι Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (56′ Ριένστρα), Μορέιρα (46′ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (77′ Σταματελόπουλος).

Πηγή: sportdog.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook