Η ΑΕΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας εκτός έδρας του Παναιτωλικού με 2-0, για την 5η αγωνιστική της Super League 1.

Αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες της ΑΕΚ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους κι έφτασαν στη νίκη, στην έδρα του Παναιτωλικού (2-0).

Οι “κιτρινόμαυροι” άνοιξαν το σκορ στο 48΄ με μακρινό σουτ του Λιβάι Γκαρσία, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από αυτογκόλ του Μλάντεν στο 75΄, μετά από κεφαλιά του Μουκουντί.

Ο αμυντικός της ΑΕΚ έκανε ντεμπούτο και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στο ματς και τον Γαλανόπουλο, που επανήλθε στα γήπεδα μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω τραυματισμού.

Στο μεταξύ μεγάλη ένταση ανάμεσα στην ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό επικράτησε λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με αφορμή ένα μαρκάρισμα του Νταγκό στον Σιμάνσκι.

Το αποτέλεσμα ήταν να επέλθει σύρραξη στο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες, με τον βοηθό του Γιάννη Αναστασίου να αποβάλλεται, ενώ Χατζηθεοδωρίδης και Ρότα αντίκρισαν την κίτρινα κάρτα μετά από έντονη κοκορομαχία.

Το ματς

Παίζοντας κυρίως από το κέντρο, με την μπάλα να περνάει αρκετά από τα πόδια των Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, η ΑΕΚ έδειξε να έχει το… πάνω χέρι και να προσπαθεί να πλησιάσει με αξιώσεις τα καρέ του Παναιτωλικού. Ειδικά, μετά το πέρας του δεκάλεπτου, η Ένωση περιόρισε αρκετά τους γηπεδούχους, που για καλύτερη στιγμή είχαν το σουτ του Σενγκέλια στο 16′ (η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι).


Η ΑΕΚ είχε εξαιρετικό και γρήγορο passing game, επιτέθηκε κυρίως από τη δεξιά της πτέρυγα, έβγαλε πολύ καλές σέντρες και στο 18′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Αραούχο να μην μπορεί να νικήσει τον Ανέστη, μέσα από τη μικρή περιοχή. Ο Γιάννης Αναστασίου έβαλε κοντά τις γραμμές του (άμυνας και κέντρου, αφήνοντας μπροστά τον Καρέλη, για τις αντεπιθέσεις) προσπαθώντας να κλείσει τους διαδρόμους.


Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο του ματς, αλλά ο Παναιτωλικός την… υποχρέωσε να κάνει μακρινά σουτ, αφού την κράτησε εκτός μεγάλης περιοχής του. Στο 36′ και σε εκτέλεση κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σιμάνσκι (με μεγάλη προσφορά στο χώρο του κέντρου) δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με προβολή και να σκοράρει. Το ματς απέκτησε αρκετή ένταση στο τελευταίο δεκάλεπτο, ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων (πέρασε και στην εξέδρα) με τον διαιτητή να δείχνει κάποιες κίτρινες κάρτες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μουκουντί να κάνει ντεμπούτο, μπαίνοντας στο ματς στη θέση του Τζαβέλλα και τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει το 1-0 στο 48΄με χαμηλό μακρινό σουτ (δοκάρι και μέσα).
Ο Παναιτωλικός ξαφνικά.. ξύπνησε και πίεσε την εστία της ΑΕΚ. Μάλιστα, στο 56′ ο Καρέλης αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτικό σημείο.

Ο Ματίας Αμλέιδα πέρασε στο ματς Μοχαμάντι και Άμραμπατ, κυκλοφόρησε την μπάλα κι έτσι περιόρισε την επιθετικότητα των γηπεδούχων. Ακολούθησε και η είσοδος του Μάνταλου στο ματς. Η ΑΕΚ έκανε.. άμυνα, έχοντας την μπάλα στην κατοχή της αλλά δεν έμεινε στο να προσέχει τα μετόπισθεν. Συνέχισε να επιτίθεται και έφτασε στο 0-2 με την κεφαλιά του Μουντί στο 76′ (χρεώθηκε τελικά αυτογκόλ του Μλάντεν), ενώ στο 79′ η κεφαλιά του Μάνταλου έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παναιτωλικού.
Το ματς κύλησε στους ίδιους ρυθμούς, με την ΑΕΚ να επιστρέφει στις νίκες. Άξιο αναφοράς, η επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου στην αγωνιστική δράση μετά από ένα χρόνο.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook