Συγκλονίζει ο γιατρός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Πιο πολύ μας έδινε κουράγιο, παρά του δίναμε
«Ήξερε πολύ καλά τι συμβαίνει, είχε επάρκεια δυνάμεων», δήλωσε ο θωρακοχειρουργός Κοσμάς Ηλιάδης που ήταν ένας από τους γιατρούς του Αλέξανδρου Νικολαίδη.
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αποκάλεσε «πατέρα» τον θωρακοχειρουργό Κοσμά Ηλιάδη, που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τον είχε χειρουργήσει και όπως εξήγησε μιλώντας στο OPEN «το ιδιαίτερο με το καρκίνωμα NUT, εξηγεί, «είναι ότι δεν υπακούει στις χημειοθεραπείες».
Όπως είπε ο θωρακοχειρουργός, Κοσμάς Ηλιάδης, τον οποίο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην επιστολή του αναφέρεται ως «πατέρα», «προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και εν μέσω κορωνοϊού» κάνοντας λόγο για έναν «γίγαντα με απίστευτη δύναμη με ψυχικά χαρίσματα που ίσως ξεπερνάνε αυτά που έδειξε στον αθλητισμό».
Ο κ. Ηλιάδης έδωσε, μάλιστα, και λεπτομέρειες για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Όπως είπε το ιδιαίτερο με το καρκίνωμα NUT «είναι ότι δεν υπακούει στις χημειοθεραπείες. Το στάδιο ήταν προχωρημένο όταν διαγνώστηκε. Υποχώρησε η νόσος, χειρουργήθηκε, έγιναν χειρουργεία, τα πράγματα στον θώρακα πήγαν καλά αλλά υπήρχαν μεταστάσεις».
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, είπε ακόμα ο θωρακοχειρουργός Ηλιάδης, «ήξερε πολύ καλά τι συμβαίνει, ήξερε πολύ καλά ότι τα πράγματα ήταν σε μια άνιση μάχη, ήταν απόλυτα καταδεκτικός με τις θεραπείες. Με το ψυχικό σθένος έδινε κουράγιο για να τον βοηθήσουμε όπως μπορούσαμε».
«Πρόσφερε και εμάς ώστε να μην διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κάποιο χειρουργείο ή να κάνουμε κάποια πειραματική θεραπεία. Έδωσε μαθήματα ζωής και σε εμάς, η σύζυγός του ήταν πάντα δίπλα του, ήταν ένθερμος στο να δεχθεί όλα όσα γίνονταν σε θεραπείες, εγώ αυτό που πήρα ήταν ότι πιο πολύ μας έδινε κουράγια παρά του δίναμε» κατέληξε ο Κοσμάς Ηλιάδης για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τη στάση του απέναντι στον καρκίνο.
Σήμερα η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη
Το τελευταίο αντίο στον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη θα πει σήμερα το μεσημέρι η οικογένειά του, μαζί με συγγενείς, φίλους και όσους γνώριζαν και αγαπούσαν τον Έλληνα πρωταθλητή.
Η σορός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη,θα εκτίθεται προς χαιρετισμό από τις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, ενώ μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.
Η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ζήτησε, επίσης, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στη μνήμη σε φιλανθρωπικά ιδρύματα
Ολες οι Ειδήσεις
- Νατάσα Θεοδωρίδου: «Δεν είμαι συμφιλιωμένη απόλυτα με το να αποκτήσω εγγονάκι» (βίντεο)
- Ασλανίδης κατά Καρυστιανού: Δεν κάναμε τον Σύλλογο για να γίνει κόμμα – Nα παραιτηθεί από την προεδρία του Συλλόγου
- Το 4ο επεισόδιο – Από τα “Δέκα Χρόνια Κομμάτια” ως τη “Ρεζέρβα” Απόψε, Τετάρτη 7 Ιανουαρίου στις 23.00, στον ΣΚΑΪ – Τρέϊλερ
- «Η μεγάλη χίμαιρα»: Έσπασε το φράγμα του 1.000.000 θεάσεων στο ERTFLIX – Το τρίτο επεισόδιο θα κάνει πρεμιέρα στο ERTFLIX το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2026
- Survivor: Γνωρίστε άλλους έξι παίκτες από τους «Επαρχιώτες» – Δείτε το τρέϊλερ
- Status Quo: Η εκπομπή διεθνών θεμάτων του OPEN στο υψηλότερο σημείο τηλεθέασης
- Elaina: Εντυπωσίασε με το live της και ξεσήκωσε τους ομογενείς παραμονή Πρωτοχρονιάς στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ (εικόνες+βίντεο)
- Σαββόπουλος «Long Play» στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ: Η εκδήλωση του ΣΚΑΪ – φόρος τιμής στον σπουδαίο δημιουργό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook