Η Δώρα Τσαμπάζη περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της με τον Ολυμπιονίκη και ραγίζει καρδιές.

Η Ελεονώρα Μελέτη συνάντησε τη Δώρα Τσαμπάζη, λίγους μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της και Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικίας 41 ετών μετά από σκληρή μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου

«Είμαι καλά, είναι προσωπική κατάκτηση μου αυτό. Πέρασα μέσα από την φωτιά για να στέκομαι εδώ, δεν φοβάμαι», ήταν τα πρώτα της λόγια.

Η Δώρα Τσαμπάζη περιέγραψε το σοκ που βίωσε μόλις έμαθε ότι ο σύζυγός της, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Το πρώτο σοκ ήταν όταν έμαθα ότι ο Αλέξανδρος έχει καρκίνο. Ήταν ένα τεράστιο χαστούκι, ένας μικρός θάνατος. Ήταν δύσκολη η ημέρα που έφυγε και η κηδεία του, η τελετή, στην οποία έπρεπε να μην καταρρεύσω. Ήθελα όλα να γίνουν έτσι όπως του άξιζαν, είχα και αυτό το άγχος», είπε.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν όταν έπρεπε να ανακοινώσει στην κόρη της ότι ο πατέρας της «έφυγε» από τη ζωή.
«Όταν η κόρη μου με κοίταξε με τα ματάκια της, δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της, της απορίας και ταυτόχρονα της απόγνωσης. Είχα πει ότι θα καθίσουμε όλο το βράδυ για να της λύσω όλες τις απορίες μέχρι να την πάρει ο ύπνος».

Η Δώρα Τσαμπάζη δήλωσε πως είχε τόσο ουσιαστική επικοινωνία με τον σύζυγό της, ώστε να μπορεί να μαντέψει και τώρα ποιες θα ήταν οι συμβουλές του.

«Στο σπίτι που υπάρχουν παιδιά δεν γίνεται να υπάρχει πένθος. Ο μπαμπάς είναι και θα είναι μέρος της οικογένειας μας για πάντα και είναι στις συζητήσεις μας», δήλωσε.

«Με φόβιζε το τέλος, αν και ήμουν έτοιμη γι’ αυτό όσο μπορούσα. Τώρα δεν φοβάμαι κάτι, έχω ζήσει για εμένα το χειρότερο. Εκείνο το βράδυ απλώς δεν ήθελα να φύγω από κοντά του, αισθάνθηκα ότι είναι οι τελευταίες μου στιγμές μαζί του. Ήμουν σίγουρη ότι με άκουγε. Του μιλούσα, του τραγουδούσα… Όσες φορές του μιλούσα ανέβαιναν οι παλμοί του και το οξυγόνο του. Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση και ευλογία που ήμουν εκεί δίπλα του. Του είχα υποσχεθεί από την αρχή πως θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος».

«Ήθελα να θηλάζω το γιο μου, δεν ήθελα να χάσει το παιδί μου, ο Γιώργος, το γάλα του. Όλο αυτό με δίδαξε να κρατάω ως πολύτιμο φυλαχτό τις πολύ όμορφες στιγμές, να βγάλω από την ζωή μου το «πρέπει». Το θετικό που βγήκε είναι ότι εκτιμάω τις πολύ μικρές και όμορφες στιγμές της ζωής, δεν τις εκτιμούσα στο παρελθόν», συμπλήρωσε.

Το μήνυμα της Δώρας Τσαμπάζη είναι πως όλοι μας μπορούμε να σταθούμε όρθιοι. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάποια γεγονότα που συμβαίνουν στην ζωή μας», είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook