39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος 2022: Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης κέρδισε στον … πόντο τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ήταν νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας με χρόνο 2:23:44, ενώ δεύτερος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος με 2:24:45.
Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, του Γυμναστικού Συλλόγου Ιλισός, προσπέρασε στο 41ο χλμ τον περσινό νικητή Κώστα Γκελαούζο, και τερμάτισε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στον φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Ο Χαράλμαπος Πιτσώλης, που ήταν τρίτος στον περσινό Μαραθώνιο, φέτος έκανε την ανατροπή στο τέλος, στο τελευταίο χιλιόμετρο, ξεπερνώντας τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ) και κάνοντας την έκπληξη.
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, ο μεγάλος νικητής δήλωσε ευτυχισμένος που απέδωσε η τακτική που ακολούθησε στην κούρσα, ενώ, ερωτηθείς που θα ήθελε να αφιερώσει τη νίκη, ανέφερε τη γυναίκα του, η οποία, όπως είπε, «θα του δώσει το μεγαλύτερο μετάλλιο σε μερικούς μήνες».
«Απίστευτο. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Η τακτική μου απέδωσε. Νομίζω φαίνεται πόσο χαρούμενος είμαι. Λόγω ζέστης αρχίσαμε αργά, στα δέκα πρώτα χιλιόμετρα. Μετά στις ανηφόρες ήταν λογικό να πέσει κι άλλο η ταχύτητα, αλλά η τακτική μου ήταν καταπληκτική» ανέφερε ακόμη.
Για το τι σκέφτηκε την στιγμή που είδε μπροστά του τον Γκελαούζο: «Λέω, αποκλείεται να είναι μπροστά μου. Τέσσερις νίκες σερί, δείχνει πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Οπότε λέω απίστευτο, είναι μπροστά μου, το ‘χω».
Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κώστας Σταμούλης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολυμπιακός – Πάφος 0-0: Ισοπαλία για τους Πειραιώτες στην πρεμιέρα τους στο Champions League
- Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για μέτρα ΔΕΘ και κόμμα Τσίπρα
- Το βιβλίο «Πάνος Γεραμάνης και “Λαϊκοί βάρδοι” – Στιγμές από την ζωή τους» στο Δεύτερο Πρόγραμμα – Κυριακή 21.09.2025
- Μητσοτάκης: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες
- Πέθανε την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Ο Εισαγγελέας αποφάσισε τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο» λέει η οικογένειά του – Η ανακοίνωση μέσω δικηγόρων
- «Η Πέππα γνωρίζει το νέο μωρό»: Με παιδικά γέλια και χαμόγελα ξεκίνησε το ταξίδι της νέας ταινίας της Πέππα
- Έλενα Παπαρίζου: Στιγμιότυπα από τις διακοπές της στην Κίμωλο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook