Η πρώτη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήρθε από την Αργεντινή η οποία ηττήθηκε 2-1 από τη μαχητική Σαουδική Αραβία και μάλιστα με ανατροπή.

Η Σαουδική Αραβία έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ. Οι πράσινοι αετοί επικράτησαν 2-1 της Αργεντινής για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Lusail Iconic Stadium και έβαλαν φωτιά στο γκρουπ.

Η Αργεντινή προηγήθηκε στο σκορ στο 10ο λεπτό με πέναλτι του Λιονέλ Μέσι. Στο πρώτο μέρος δεν μέτρησαν μάλιστα και τρία γκολ της αλμπισελέστε. Στο δεύτερο μέρος η Σαουδική Αραβία έκανε την απόλυτη ανατροπή. Ο Αλ Σέχρι στο 48′ ισοφάρισε και ο Αλ Νταουσάρι έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Η αλμπισελέστε έμεινε στους μηδέν βαθμούς και πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδι κόντρα σε Μεξικό (26/11, 21:00) και Πολωνία (30/11, 21:00). Από την άλλη η Σαουδική Αραβία έχει δικαίωμα στο όνειρο. Ακολουθούν οι αγώνες με Πολωνία (26/11, 15:00) και Μεξικό (30/11, 21:00).

Το ματς
Η Αργεντινή μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μέσι πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά. Η αλμπισελέστε μπήκε μπροστά στο σκορ στο 10ο λεπτό.

Συγκεκριμένα, στο 8′ ο διαιτητής κλήθηκε να δει στο μόνιτορ ένα κράτημα πάνω στον Παρέδες μέσα στην περιοχή, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης φάουλ.

Ο Βίντσιτς αποφάσισε να δείξει πέναλτι. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Αλοβάις για το 1-0. Η αλμπισελέστε είχε την υπεροχή κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους στο Lusail, με τη Σαουδική Αραβία να μην μπορεί να αντιδράσει. Μάλιστα, η ομάδα του Παρέδες βρήκε άλλες τρεις φορές δίχτυα, χωρίς όμως να μετρήσει κάποιο γκολ.

Στο 22′ ο Μέσι ήταν εκτεθειμένος στην πάσα που πήρε από τον Ταλιαφίκο. Στο 27′ το ίδιο συνέβη και με τον Λαουτάρο Μαρτίνες κατά την μεταβίβασή που έλαβε από τον Πάπου Γκόμες. Σε αυτή τη φάση χρειάστηκε παρέμβαση του VAR για να ακυρωθεί το γκολ.

Στο 35′ ο επιθετικός της Ίντερ βρήκε ξανά δίχτυα, αλλά πάλι το 2-0 δεν έγινε. Στην πρώτη και την τρίτη περίπτωση, ο επόπτης είχε σηκώσει το σημαιάκι, πριν από την επιβεβαίωση από το VAR.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τη Σαουδική Αραβία, η οποία έφερε μέσα σε λίγα λεπτά το ματς “τούμπα”. Στο 48ο λεπτό η άμυνα της αλμπισελέστε έδειξε ολιγωρία. Ο Αλ Σεχρί πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίκτυ της εστίας του Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Στο 53′ η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας έκανε την ανατροπή. Η άμυνα της Αργεντινής δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα σε φάση διαρκείας. Ο Αλ Νταουσάρι πήρε την κατοχή στα αριστερά της περιοχής, με μία εξαιρετική ενέργεια βρήκε χώρο και με εκπληκτικό σουτ έκανε το 2-1.

Η Αργεντινή ανέβασε τον ρυθμό της ψάχνοντας απάντηση. Στο 63′ η αλμπισελέστε έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ταλιαφίκο από κοντά, ώστε να ισοφαρίσει. Όμως ο τερματοφύλακας της Σαουδικής Αραβίας φώναξε παρών. Στο 72ο λεπτό ο Αλοβάις προχώρησε σε ακόμα μία σημαντική απόκρουση, έπειτα από το σουτ του Ντι Μαρία.

Η ομάδα του Σκαλόνι εξακολουθούσε να ψάχνει να βρει τρόπο να απαντήσει. Όμως πάντα εκεί ήταν ο τερματοφύλακας της Σαουδικής Αραβίας. Στο 83′ μπλόκαρε κεφαλιά του Μέσι, ενώ έκανε το ίδιο στο 90+11′ σε προσπάθεια του Χούλιαν Άλβαρες. Έτσι, στο φινάλε οι πράσινοι αετοί ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (59′ Λ. Μαρτίνες), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (71′ Ακούνια), Ντε Πολ, Παρέδες (59′ Φερνάντες), Πάπου Γκόμες (59′ Άλβαρες), Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία, Μέσι

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Σαχράνι (90+9′ Αλ Μπουραΐκ), Αλ Ταμπάκτι, Αλ Μάλκι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σέχρι (78′ Αλ Γκανάμα), Κάνο, Αλφαράζ (48′ Αλ Σεχρί), Αλμπρικάν (89′ Ασίρι)

Πηγή: sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook