Αργεντινή vs Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ 2022. Λιονέλ Μέσι εναντίον Κιλιάν Εμπαπέ για το… θρόνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Mισή ώρα παράταση δόθηκε για τον τελικό του Μουντιάλ με μονομάχους την Αργεντινή και την Γαλλία
H Αργεντινή και η νικήτρια του τελευταίου Μουντιάλ, Γαλλία, διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στοχεύοντας στο «ιερό δισκοπότηρο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και στην 3η του κατάκτηση.

Ο αποψινός τελικός είναι -ιστορικά- η 13η συνάντηση ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία.

Οι Νοτιοαμερικανοί έχουν 6 νίκες, οι Γάλλοι 3 νίκες, ενώ 3 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Σε επίπεδο Μουντιάλ, η Αργεντινή νίκησε στα δύο πρώτα… ανταμώματά τους το 1930 και το 1978, όμως πριν από 4 χρόνια (2018) στα γήπεδα της Ρωσίας, οι «μπλε» νίκησαν με 4-3 την «αλμπισελέστε» στους «16» κι έκαναν το πρώτο, μεγάλο βήμα τους για την κατάκτηση του δεύτερου τροπαίου τους.

Διαιτητής του μεγάλου τελικού ορίστηκε ο 41χρονος Πολωνός, Σιμόν Μαρτσίνιακ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάβελ Σοκολνίσκι, Τομας Λίστκιεβιτς, ενώ τέταρτος ρέφερι θα είναι ο Αμερικανός Ισμαΐλ Έλφαθ. Στο VAR θα είναι ο Πολωνός Τόμας Κβιατκόφσκι, με AVAR την Αμερικανίδα Κέιτι Νέσμπιτ. Στο οφσάιντ VAR ορίστηκε Αμερικανός Κάιλ Άτκινς και βοηθός οφσάιντ VAR ο συμπατριώτης του Κόρεϊ Πάρκερ.

Σήμερα (18/12) στις 17:00 στο στάδιο Λουσαΐλ του Κατάρ, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου, Γαλλία. Ενώ υπάρχουν παγκοσμίου φήμης ταλέντα και αστέρες και στις δύο πλευρές, η τελική «μάχη» για το τρόπαιο του Μουντιάλ έχει σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστεί ως αναμέτρηση μεταξύ των συμπαικτών της Παρί Σεν Ζερμέν. Του Λιονέλ Μέσι και του Κιλιάν Εμπαπέ που θεωρούνται ευρέως ως οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Η παράδοση
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τρεις φορές στο παρελθόν σε επίπεδο Μουντιάλ. Η Αργεντινή ήταν εκείνη που πανηγύρισε το 1930 (1-0) και το 1978 (2-1), σε παιχνίδια για τη φάση των ομίλων, ενώ η Γαλλία επικράτησε το 2018 στη Ρωσία, νικώντας με 4-3 και παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά εκείνης της διοργάνωσης.

Εκτίμηση
Δεδομένα, σε τέτοια παιχνίδια κάθε πρόβλεψη είναι δύσκολη. Κάθε αποτέλεσμα φαντάζει πολύ πιθανό, ακόμα και το ενδεχόμενο παράτασης ή και πέναλτι. Λόγω μεγαλύτερης δίψας αλλά και λόγω του Μέσι, η Αργεντινή μπαίνει στον μεγάλο τελικό με ελάχιστο προβάδισμα.

Πιθανές ενδεκάδες
Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι, 4-3-3): Μαρτίνες – Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια – Φερνάντες, Ντε Πολ, ΜακΆλιστερ – Μέσι, Ντι Μαρία, Μέσι

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν, 4-2-3-1): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Ερνάντεζ – Τσουαμενί, Ραμπιό – Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Κομάν – Εμπαπέ

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιαν (Πολωνία)

Γήπεδο: «Lusial Iconic Stadium», Ντόχα (88.000 θεατών)

Πηγή: sport-fm.gr/ 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook