Βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση είχε ο 16χρονος πυγμάχος Βασίλης Τόπαλος όταν διακομίσθηκε στο Τζάνειο, αναφέρει το νοσοκομείο στην ανακοίνωση του.

Την ίδια ώρα με παρέμβαση του Αρείου Πάγου ο αθλητικός εισαγγελέας θα διερευνήσει τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας, Βιργινία Σακελλαροπούλου ζήτησε κατ απόλυτη προτεραιότητα από τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κώστα Σπυρόπουλο να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια θανάτου του 16χρονου αθλητή της πυγμαχίας και να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.
.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση διενεργείται ήδη έρευνα μετά τον τραυματισμό του αθλητή. Η Εισαγγελία αναμένεται να εξετάσει την ιατροδικαστική εξέταση και αφού τη μελετήσει θα διαπιστώσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Διευκρινίσεις για τη σοβαρότητα του χτυπήματος του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου ο οποίος και κατέληξε έδωσε, νωρίτερα, η διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου.

Ο 16χρονος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή για πάνω από δύο εβδομάδες. Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει λεπτομερώς την πορεία νοσηλείας του νεαρού πυγμάχου.
Όπως αναφέρει το νοσοκομείο, ο 16χρονος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και στον απεικονιστικό έλεγχο έδειξε να έχει βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Τζάνειου αναφέρει:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

»Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».

Σημειώνεται ότι η κηδεία του 16χρονου θα γίνει την Πέμπτη, στις 14:30, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και η ταφή στο νεκροταφείο Σχιστού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook