Η Μαρία Σάκκαρη αν και κέρδισε το 1ο σετ ηττήθηκε με 2-1 στον ημιτελικό του τουρνουά της Αυστρίας από την Κροάτισσα Πέτρα Μάρτιτς

Η Μαρία Σάκκαρη, αν και προηγήθηκε με set κόντρα στην πρώην Νο14 και νυν Νο34 τενίστρια του κόσμου, Πέτρα Μάρτιτς, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με νίκη την αναμέτρησή τους και αποκλείστηκε από την ημιτελική φάση του WTA 250 τουρνουά, στο Λιντς της Αυστρίας.

Η 27χρονη Ελληνίδα, που κέρδισε τα πρώτα επτά sets που έπαιξε στη διοργάνωση, ηττήθηκε με ανατροπή από την 32χρονη Κροάτισσα και αποχαιρέτησε το τουρνουά, μη καταφέρνοντας να προκριθεί στον 8o WTA τελικό της καριέρας της.

Μετά από δυόμιση ώρες μάχης, η Μάρτιτς επικράτησε με 3-6, 6-3, 6-4 και πανηγύρισε την 1η της νίκη σε βάρος της Σάκκαρη (ήταν 0-2 στο Η2Η), “σφραγίζοντας” το εισιτήριό της, για τον 6ο WTA τελικό της καριέρας της, όπου θα διεκδικήσει τον 3ο της τίτλο.

Επόμενη στάση για τη Σάκκαρη, το 500άρι τουρνουά της Ντόχα, την επόμενη εβδομάδα στο Κατάρ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ηττήθηκε πρώτη φορά στην καριέρα της από την Μάρτιτς αφού είχε σερί 2-0 νίκες.

Μπρέικ στο κατάλληλο σημείο!

Στο 1ο σετ η Μαρία Σάκκαρη έσβησε 3 μπρέικ πόιντ της Πέτρα Μάρτιτς και έφτασε στο 2-1. Στο 4ο γκέιμ η Ελληνίδα είχε διπλό μπρέικ πόιντ αλλά η Κροάτισσα το έσβησε και ισοφάρισε σε 2-2. Η Σάκκαρη με ευκολία έφτασε στο 3-2 και είχε μπρέικ πόιντ στο 6ο γκέιμ.

Η Μάρτιτς το έσβησε όπως και τα 2 επόμενα και με άσο ισοφάρισε σε 3-3. Ήταν η σειρά της Σάκκαρη να σβήσει 2 μπρέικ πόιντ για να προηγηθεί με 4-3 και με μπρέικ έφτασε στο 5-3. Με το 3ο σετ πόιντ η Σάκκαρη έκλεισε το σετ σε 58′ στο 6-3.

Η Σάκκαρη είχε 1/6 μπρέικ πόιντ και η Μάρτιτς 0/5.

Ισοφάρισε η Μάρτιτς

Το 2ο σετ ξεκίνησε με μπρέικ της Μάρτιτς (2-0) και με το σερβίς έφτασε στο 3-0. Με 2ο μπρέικ προηγήθηκε με 4-0 και η Σάκκαρη πήρε πίσω το έκανε μπρέικ για το 4-1. Νέο μπρέικ από την Κροάτισσα (5-1) η οποία έσβησε και μπρέικ πόιντ της Σάκκαρη στο 7ο γκέιμ.

Η Ελληνίδα επέμεινε και πήρε πίσω και το 2ο μπρέικ (5-2). Τελικά η Μάρτιτς έκλεισε το σετ στο 6-3.

Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε

Στο 3ο σετ η Σάκκαρη προηγήθηκε 2-1 με το σερβίς της και η Μάρτιτς ισοφάρισε σε 2-2. Πάλι με το σερβίς της πήγε στο 4-3 αλλά ισοφαρίστηκε σε 4-4. Η Μάρτιτς έφτασε σε μπρέικ (5-4) και θα επικρατήσει με 6-4.

Η Μαρία Σάκκαρη είχε 37-29 winners, 29-30 αβίαστα λάθη ενώ τα μπρέικ πόιντ ήταν 3/10 για την Ελληνίδα και 4/11 για την αντιπαλό της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook