Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα αρκέστηκαν στην ισοπαλία χάρη στα γκολ των Ριέρα με ωραίο φάουλ από το 2ο λεπτό και Εραμούσπε στο 37' με πέναλτι.

Για τον Αστέρα Τρίπολης Τρίτη είναι η σερί ισοπαλία στο πρωτάθλημα και πέμπτη σερί για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο…

Ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε το ματς με φάουλ γκολ του Ριέρα μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να βρει μομέντουμ η ομάδα του Άκη Μάντζιου. Ο ΠΑΣ βγήκε μπροστά, είχε κάποιες καλές στιγμές και ισοφάρισε με το 12ο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Εραμούσπε σε 12 εκτελέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα λάθη ήταν ασταμάτητα από τις δύο ομάδες, με τον Αστέρα ελαφρώς καλύτερο να έχει κάποιες καλές στιγμές και μία μεγάλη ευκαιρία με τον νεαρό Ζουγλή στο 90′ να τον νικά σε τετ α τερ ο Τσιντώτας και κάπως έτσι να τελειώνει ένα ματς στο οποίο οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας χωρίς πολλά ρίσκα στο παιχνίδι τους.

Το παιχνίδι άρχισε με γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο για τον Αστέρα Τρίπολης. Ήταν ένα φάουλ που κέρδισαν οι Αρκάδες και το οποίο εκτέλεσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Ριέρα για να κάνει το 1-0, αλλάζοντας τα δεδομένα του αγώνα αλλά και τα πλάνα των δύο τεχνικών πριν οι παίκτες προλάβουν να ζεσταθούν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπρεπε να αλλάξει την στρατηγική του και να βγει μπροστά με σκοπό να ψάξει την ισοφάριση. Κυκλοφόρησε τη μπάλα και είχε υπομονή στο παιχνίδι του, φυσικά προσέχοντας τα μετόπσιθεν, καθώς ένα δεύτερο γκολ θα ήταν καταστροφικό για τους Ηπειρώτες. Έτσι απείλησαν για πρώτη φορά στο 15′ με κεφαλιά του Μορέιρα, άστοχη έξοδο του Παπαδόπουλου και απομάκρυνση από την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 21ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερη ευκαιρία με ωραίο σουτ του Μπάλαν να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου, προσπάθησε ξανά μερικά λεπτά αργότερα αλλά η κεφαλιά του Εραμούσπε στο 29′ ήταν εκτός εστίας. Για να φτάσουμε στο 35ο λεπτό όταν ο Καρμόνα ανέτρεψε τον Τζίμα για να κάνει πέναλτι, το οποίο δόθηκε χάρη στη βοήθεια του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εραμούσπε που ευστόχησε και ισοφάρισε για τα Γιάννινα. Ο Ισπανός έχει 12 στα 12 εύστοχα πέναλτι με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα να έχει κατοχή μπάλας σε ποσοστό 53% αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες προς την εστία του Τσιντώτα και τον ΠΑΣ μετά το γκολ που δέχθηκε να προσπαθεί πιο πολύ να φανεί επιθετικά και δικαιώθηκε με την ισοφάριση.


Ένα δεύτερο ημίχρονο μόνο λάθη και λίγο από Αστέρα
Στην ανάπαυλα, ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τους κεντρικούς του χαφ, Ιγκλέσιας και Σάντα Φε, με τους Αλάγκμπε και Μουνάφο θέλοντας να βρει ισορροπία στο παιχνίδι του Αστέρα. Ο ρυθμός δεν ήταν γρήγορος στο δεύτερο ημίχρονο πάντως με τα λάθη να είναι πολλά εκατέρωθεν. Για του λόγου το αληθές, η πρώτη καλή στιγμή ήταν μια σέντρα σουτ του Κρεσπί που έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Τσιντώτα στο 70′.

Ο Αστέρας πάντως είχε τη μπάλα στα πόδια του και προσπαθούσε να φανεί επιθετικός. Στο 77′ ένα σουτ από τον Κρεσπί και πάλι από πλάγια θέση δεν ανησύχησε τον Έλληνα τερματοφύλακα που έλεγχε τη γωνία του. Την μεγαλύτερη ευκαιρία την είχε στο 81′, όταν ο Σίτο βρέθηκε στην περιοχή με καλές προϋποθέσεις, έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυε πάνω από την εστία. Στο 87′ η πρώτη τελική του ΠΑΣ με τον Μορέιρα είναι άξια αναφοράς μόνο ως τέτοια καθώς η μπάλα έφυγε 20 μέτρα πάνω από το τέρμα.

Στο 90′ ο νεαρός Ζουγκλής έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν από πάσα του Τιλίκα, βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώτα σε ένα μοναδικό τετ α τετ για να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του, αλλά ο Τσιντώτας μμε ωραία επέμβαση του το στέρησε.

Οι συνθέσεις
Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Τασουλής, Ιγκλέσιας (46′ Μουνάφο), Σανταφέ (46′ Αλάγκμπε), Ριέρα (70′ Τιλίκα), Σίτο (85′ Ζουγκλής), Κρεσπί, Μπαράλες (70′ Κωστέας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης (21′ Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (64′ Νίνης), Τζίνο, Μορέιρα (89′ Φοφανά), Τζίμας, Μπάλάν

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook