Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 0-0 στο ντέρμπι κορυφής των πλέι οφ της Super League 1, με το ματς να ολοκληρώνεται πάντως με απίστευτο τρόπο.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χρειάστηκε δύο φορές η χρήση του VAR για να αλλάξουν οι αποφάσεις του διαιτητή και να υπάρξει αποβολή, αλλά και ακύρωση πέναλτι στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Αρχικά ο διαιτητής πήγε στο video για να δει ένα φάουλ του Τσόκαϊ και έκανε κόκκινη την κίτρινη κάρτα που είχε δώσει στον παίκτη του Παναθηναϊκού, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος έδωσε πέναλτι σε “μονομαχία” του Παλάσιος με τον Αραούχο, όμως άλλαξε ξανά απόφαση με υπόδειξη του VAR και ακύρωσε την εσχάτη των ποινών, για φάουλ υπέρ του “τριφυλλιού”.

Η κόκκινη κάρτα στον Τσόκαϊ
Αποβλήθηκε στο 98ο λεπτό με απευθείας κόκκινη ο Τσοκάι.


Τα πλάνα Αλμέιδα-Γιοβάνοβιτς
Η ΑΕΚ μπορεί να μην κέρδισε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του επιλέγοντας την ίδια ουσιαστικά ενδεκάδα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αργεντινός προπονητής προχώρησε σε μία μόνο αλλαγή, αναγκαστικά, αυτή του Μήτογλου αντί του τιμωρημένου Βίντα, με τον Αθανασιάδη να είναι στο τέρμα και τους Ρότα, Μουκουντί, Χατζισαφί να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας, αμυντικά χαφ οι Γιόνσον, Σιμάνσκι, στις δύο πλευρές οι Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και στην επίθεση ο Αραούχο με τον Πινέδα


Με το αγαπημένο του 4-3-3 και τον Τσέριν στο βασικό σχήμα η ενδεκάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στην “Αγιά Σοφιά”.

Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τους Κώτσιρα, Σχένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης και Τσέριν, ενώ οι Παλάσιος και Μαντσίνι, θα πλαισιώσουν τον μοναδικό προωθημένο Φώτη Ιωαννίδη.

Τίμησαν τη μνήμη του Μίμη Παπαϊωάννου

Μοιρασμένο ημίχρονο και διαμαρτυρίες
Χωρίς κάτι αξιόλογο κύλησε το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης στην “Αγιά Σοφιά” με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη τελική στο ματς, με τον Αραούχο να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.
Στο 24′ ατομική ενέργεια του Άμραμπατ, με τον Μαροκινό να σουτάρει μέσα από την περιοχήαλλά τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία, όπως και το σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 26′ που δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι.


Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Άμραμπατ για φάουλ στον Χουάνκαρ στο 32′ με τον Νταμπάνοβιτς να δίνει μόνο φάουλ, ενώ στο 36′ οι “πράσινοι” ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Χατζισαφί μετά από κεφαλιά του Σιμάνσκι σε φάουλ που εκτέλεσε ο Χουάνκαρ.


Για τον Παναθηναϊκό η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 41′ με το απευθείας φάουλ του Μαντσίνι, να περνά ελάχιστα δίπλα από την εστία του Αθανασιάδη.

Ένα λεπτό μετά ήρθε η απάντηση της ΑΕΚ, με τον Ρότα να αδειάζει τον Μάγκνουσον αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στην εκτέλεση του άουτ, ο Άμραμπατ χρησιμοποιεί το χέρι του μέσα στην περιοχή για να σταματήσει την πορεία της μπάλας και ο Νταμπάνοβιτς έδωσε φάουλ, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν δεύτερη φορά την αποβολή του Μαροκινού επιθετικού.


“Εκρηκτική” επανεκκινηση και φινάλε με διαμαρτυρίες!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρομερές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Πρώτος απείλησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στα 30 δευτερόλεπτα έχασε τριπλή ευκαιρία για να πετύχει γκολ, αρχικά με τον Μαντσίνι να σουτάρει μέσα από την περιοχή, τον Αθανασιάδη να διώχνει, ακολούθησε νέο σουτ του Ιωαννίδη και νέα μεγάλη επέμβαση του γκολκίπερ της ΑΕΚ για να τελειώσει η φάση με τον Τσέριν να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Δευτερόλεπτα μετά, από αντεπίθεση της ΑΕΚ ο Γιόνσον σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Μπρινιόλι εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ και στο 47′ από τη σέντρα του Πινέδα, ο Δανός χαφ της ΑΕΚ πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού.


Η επόμενη αξιόλογη στιγμή στο ματς ήρθε στο 82ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Χατζισαφί, ο αμαρκάριστος Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 91′ από το ελεύθερο του Μπρινιόλι, ο Τζαβέλλας δεν μπόρεσε να διωξει, ο Μπερνάρ πέρασε στον Παλάσιος το σουτ του οποίου σταμάτησε στον Αθανασιάδη.

Ο Παναθηναϊκό τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής, μέσω VAR, του Τσοκάι για δυνατό φάουλ πάνω στον Πινέδα.


Στο 100ο λεπτό, από κόρνερ του Χατζισαφί, ο Παλάσιος προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, ο Αραούχο έπεσε μέσα στην περιοχή από την επαφή με τον Αργεντινό, ο Νταμπάνοβιτς αρχικά έδωσε πέναλτι με τον Μαυροβούνιο να αλλάζει την απόφασή του και να δίνει τελικά επιθετικό φάουλ του αρχηγού της ΑΕΚ.

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook