Θα επανεξεταστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό

Ο αριθμός των αθλητών στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών και να απλοποιηθεί η λειτουργία κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Τόκιο 2021, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να επανεξετάσουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων στις τελετές έναρξης και λήξης», αναφέρθηκε.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένει ότι ο συνολικός αριθμός θα μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ κατά την τελετής έναρξης, που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Περίπου 6.000 αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν στην τελετή, γράφει η εφημερίδα, ενώ περισσότεροι από 11.000 αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν στους Αγώνες στο Τόκιο.

Οι διοργανωτές δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία, αλλά ανέφεραν ότι οι λεπτομέρειες εξετάζονται ακόμη με τη ΔΟΕ.

Οι αθλητές δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Ολυμπιακό Χωριό περισσότερες από 5 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των αγωνισμάτων τους, ενώ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις 2 ημέρες μετά το τέλος των αγώνων τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook