Με τον Ορμπελίν Πινέδα να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα του Βόλου (0-1), σε ματς για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και έφτασε στο δεύτερο της “τρίποντο” στο μίνι πρωτάθλημα, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Βόλος έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε με το πόδι στο… γκάζι, βγάζοντας όμως κούραση στην επανάληψη, αλλά το γκολ του Πινέδα από το 9′ στάθηκε αρκετό, για να δώσει στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τη νίκη στο Πανθεσσαλικό (0-1) και να την ανεβάσει στους 66 βαθμούς.

Η ΑΕΚ βρέθηκε σε θέση επίθεσης από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, φτάνοντας με ευκολία έξω από τα καρέ του Βόλου, την ώρα που οι γηπεδούχοι έβλεπαν τις βαθιές μπαλιές που έκαναν, να μην έχουν ελπίδα. Η πίεση των φιλοξενούμενων έφερε… αποτέλεσμα στο 9′. Μετά από κλέψιμο της μπάλας, ο Λιβάι Γκαρσία “έστρωσε” στον Πινέδα και ο Μεξικανός -από το ύψος της περιοχής- με άψογο πλασέ έκανε το 0-1.


Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και μέχρι το πρώτο 20λεπτο του αγώνα, είχε έντονη παρουσία κοντά στα καρέ του Κλέιμαν. Μάλιστα, στο 17′ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι, σε μαρκάρισμα στον Λιβάι Γκαρσία, αλλά δεν πήραν κάτι. Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Αλμέιδα έριξαν… ρυθμούς, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βγουν με οργανωμένο τρόπο στην επίθεση, χωρίς όμως να ανησυχούν τον Αθανασιάδη.

Από το 30′ και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, οι παίκτες της ΑΕΚ έψαξαν και πάλι τα κενά στην αντίπαλη άμυνα (ο Μάνταλος γύρισε λίγο πιο πίσω για να βοηθήσει τον Γιόνσον στο να κυκλοφορήσει καλύτερα η μπάλα), με τον Βόλο να είναι “οχυρωμένος”. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Οζέγκοβιτς να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Πιρές να παίρνει τη θέση του στο 42′.

Ο Τάχατος δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, μετά το πρόβλημα που απέκτησε στο πρώτο μέρος, σε σύγκρουση με τον Βίντα. Ο Βόλος μπήκε δυνατά στην επανάληψη. Στην πρώτη “σοβαρή” στιγμή των γηπεδούχων στο ματς (51′) ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κάτσε. η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε από το σουτ του Πινέδα στο 58′ (η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, σε φάση.,. καρμπόν με το γκολ που πέτυχε ο Μεξικανός).

Η ΑΕΚ έκανε κάποια λάθη στο χώρο του κέντρου, με τον Βόλο να μην δέχεται έντονη πίεση στα καρέ του. Στο 69′ όμως η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει και πάλι. Από λάθος γύρισμα του Λούνα προς τον Κλέιμαν, ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στη φάση, “τσίμπησε” την μπάλα, πλάσαρε πριν αυτή σκάσει στο έδαφος και την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.


Βλέποντας την ΑΕΚ να χρειάζεται… ανανέωση, ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε στο ματς Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ στις θέσεις των Πινέδα και Λιβάι Γκαρσία (74′). Ο Βόλος δεν μπόρεσε να απειλήσει στα υπόλοιπα λεπτά, με την Ένωση να έχει ένα πολύ καλό σουτ με τον Τσούμπερ στο 82′. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά στο φινάλε του αγώνα, ενώ ο Αλμέιδα έβαλε στο ματς Πάολο Φερνάντες και Γαλανόπουλο. Η ομάδα της Μαγνησίας ζήτησε πέναλτι, για χέρι του Έλληνα μέσου, αλλά διαιτητής και VAR θεώρησαν ότι το χέρι του Έλληνα μέσου δεν ήταν σε μη αντικανονική θέση. Κάπως έτσι, το ματς έφτασε στο φινάλε του.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook