Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 από τον Άρη στην OPAP Arena, για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1 και συνεχίζει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σε ένα πολύ “ανοιχτό” ματς με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, η ΑΕΚ προηγήθηκε με πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο Άρης ισοφάρισε με τον Ιτούρμπε και είχε ακυρωμένο γκολ με τον Καμάτσο, για οριακό οφσάιντ. Η Ένωση από την πλευρά της έχασε τα… άχαστα στη συνέχεια, πέφτοντας πάνω και στον εκπληκτικό Κουέστα, αλλά ο Τσούμπερ βρήκε τη λύση με τρομερό σουτ και “λύτρωσε” την ομάδα του Αλμέιδα. Ο Ελβετός εξτρέμ έβαλε στη συνέχεια και το… κερασάκι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, που “έγραψε” το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις.


Tο παιχνίδι
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και με διάθεση να επιτεθούν, γεγονός που έφερε ευκαιρίες για γκολ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μόλις στο 2′, ο Σέρχιο Αραούχο πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά απέναντι από τον Κουέστα, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει εξ επαφής.

Ο Άρης “απάντησε” αμέσως με δύο δικές του ευκαιρίες, αρχικά με τον Καμάτσο να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει από διαγώνια θέση, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ΑΕΚ, ενώ ακόμη καλύτερη στιγμή ήταν στο 10′, όταν ο Νταρίντα σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αμαρκάριστος, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.


Η ΑΕΚ ήταν αυτή που άνοιξε όμως το σκορ, αφού ο Ελίασον κέρδισε πέναλτι από τον Ετέμπο και ο Λιβάι Γκαρσία ευστόχησε από τα 11 βήματα, κάνοντας το 1-0 για την Ένωση στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ της Ένωσης και κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο. Από φοβερό σουτ του Πάλμα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε στον Ιτούρμπε, που πλάσαρε σε κενή εστία, για το 1-1 στο 45+1′.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι ισόπαλες στα αποδυτήρια, με την εικόνα του αγώνα όμως να μην αλλάζει ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά και να χάνει ένα… τσουβάλι καλές στιγμές για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, με τον Άρη από την πλευρά του να “χτυπάει” στην κόντρα.


Στο 58′ μάλιστα, ο Άρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Καμάτσο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και να “τσιμπάει” υπέροχα την μπάλα πάνω από τον Αθανασιάδη στο τετ-α-τετ. Το γκολ ακυρώθηκε όμως μέσω VAR, καθώς ο σκόρερ ήταν για λίγο σε θέση οφσάιντ, στην ασίστ του Νταμπό.


Η ΑΕΚ είδε με τη σειρά της το VAR να της ακυρώνει ένα πέναλτι που έδειξε ο διαιτητής για χέρι στην περιοχή, αλλά δεν εκτελέστηκε ποτέ, αφού στην αρχή της φάσης, αποφάσισε ότι υπήρχε φάουλ υπέρ του Άρη.

Η Ένωση “πίεσε” πάντως και μετά τον Άρη, με αποτέλεσμα να χάσει νέες μεγάλες ευκαιρίες, αφού ο Κουέστα είπε “όχι” τόσο στον Αραούχο, όσο και στον Τσούμπερ. Ο Ελβετός κατάφερε τελικά στο 82′ να δώσει τη… λύση στην ομάδα του Αλμέιδα, με φοβερό σουτ από τα όρια της περιοχής, που νίκησε και τον τερματοφύλακα των “κιτρίνων”.

Το παιχνίδι “άνοιξε” ξανά στα τελευταία λεπτά, με τον Άρη να βγαίνει στην επίθεση και την ΑΕΚ να κάνει… πάρτι στην κόντρα, αλλά τους παίκτες της να είναι ξανά άστοχοι, με αποκορύφωμα ένα απίστευτο δοκάρι του Πινέδα από πολύ κοντά.


Ο Τσούμπερ ήταν και πάλι αυτός που κατάφερε όμως να σκοράρει, αφού στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα με φοβερό κοντρόλ και πλασέ από κοντά, για το 3-1 στο ντέρμπι της OPAP Arena.
H ΑΕΚ πήρε έτσι μία ακόμη σημαντική νίκη στα πλέι οφ της Super League 1 και πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1, όντας στο +3 από τον Παναθηναϊκό, πριν υποδεχθεί αυτός τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Άρης από την πλευρά του γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στα πλέι οφ και ακόμη κινδυνεύει στη “μάχη” για την έξοδο στην Ευρώπη.


Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Άρης
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα):  Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Ελίασον (61’ Φερνάντες), Γιόνσον (76’ Mάνταλος), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (60’ Πινέδα) – Γκαρσία (90+5′ Μοχαμάντι), Αραούχο (60’ Tσούμπερ).

Άρης (Aπόστολος Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά (81’ Xριστοδουλόπουλος), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (λ.τρ. 29’ Ενκουλού), Πίρσμαν – Ετέμπο, Νταμπό – Νταρίντα, Ιτούρμπε (61’ Οντουμπάγκο), Πάλμα (81’ Μαζικού) – Καμάτσο.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook