Νίκη –θρίαμβος του Παναθηναϊκού επί της Ντνίπρο με 3-1 επιστρέφοντας με εμφατικό τρόπο στα προκριματικά του Champions League και μπορεί από απόψε να σκέφτεται τη Μαρσέιγ.

Με MVP τον Χουάνκαρ (2 ασίστ, κερδισμένο πέναλτι) και γκολ από Σπόραρ, Τζούρισιτς, Ιωαννίδη, ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Ντνίπρο στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, για τα προκριματικά του Champions League.


Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με μία πολύ πειστική εμφάνιση στη Σλοβακία, επικράτησε 3-1 της Ντνίπρο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και βρίσκεται με τα δύο… πόδια στην επόμενη φάση, όπου τον περιμένει η Μαρσέιγ.


Οι “πράσινοι” στην επιστροφή τους στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έπειτα από 8 χρόνια, έδειξαν πόσο πολύ το ήθελαν και κατάφεραν από τον πρώτο αγώνα να πάρουν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Παράλληλα, βρίσκονται αγκαλιά με την εξασφάλιση της παρουσίας τους σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έπειτα από 6 χρόνια.

«Μαγικός» και MVP ο Χουάνκαρ με δύο ασίστ και κερδισμένο πέναλτι. Ο Σπόραρ άνοιξε το σκορ, ο Τζούρισιτς με γκολάρα το “καθάρισε” και ο Ιωαννίδης από το σημείο του πέναλτι έβαλε το… κερασάκι. Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του Σένκεφελντ (πιθανότατα θλάση) και το γκολ των Ουκρανών στο 90′.


Σπόραρ με το… καλησπέρα, έλεγχος του ρυθμού και αγωνία για Σένκεφελντ

Ιδανικά κύλησε το πρώτο 45λεπτο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς πέρα του ότι κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό, ευτύχισε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ, ενώ την ίδια στιγμή κράτησε μακριά από την εστία του Μπρινιόλι τον αντίπαλο.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, αφού μόλις στο 10’ άνοιξε το σκορ. Μετά από καταπληκτική ενέργεια του Χουάνκαρ, που… άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, ο Ισπανός έβγαλε συστημένη σέντρα για τον Σπόραρ και εκείνος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γρήγορο γκολ γέμισε με αυτοπεποίθηση και επιπλέον ενέργεια τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, που αν είχαν καλύτερες επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ίσως να είχαν βρει και δεύτερο γκολ, με τις ευκαιρίες των Κώτσιρα (13’) και Παλάσιος (33’) να περνούν ανεκμετάλλευτες.


Ακόμη κι έτσι πάντως ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να φέρει στα μέτρα του το ματς. Με εξαίρεση δύο κακές επιστροφές στην άμυνα, όπου η Ντνίπρο κατάφερε να δημιουργήσει προϋποθέσεις απειλής με τον Ντόβπικ (12’, 18’), ο Μπρινιόλι είχε ρόλο θεατή.

Οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει τη μάχη του κέντρου, κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα, παρά το κατά διαστήματα ασφυκτικό πρέσινγκ των Ουκρανών και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το προβάδισμα. Μοναδικό μελανό σημείο, ο τραυματισμός του Σένκεφελντ στο 20’.


Άντεξε στην πίεση, «καθάρισε» με γκολάρα του Τζούρισιτς και Ιωαννίδη
Τελείως διαφορετικό ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για τον Παναθηναϊκό. Αφενός η Ντνίπρο μπήκε πιο δυνατά και απείλησε δις σε διάστημα ενός λεπτού με Σαράπι (50’) και Κουτσούλιακ (51’), αφετέρου οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήταν πολύ νευρικοί. Λάθη και κακές αποστάσεις – ειδικά στη μεσαία γραμμή – είχαν δώσει την ευκαιρία στους Ουκρανούς να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο.

Εικόνα, που προφανώς δεν άρεσε καθόλου στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον Σέρβο να κάνει συνεχείς παρατηρήσεις στους παίκτες του. Η πρώτη καλή στιγμή για το «τριφύλλι» στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 58’. Ο Βιλένα έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Σπόραρ την κουβάλησε όσο χρειαζόταν και συνεργάστηκε με τον Ολλανδό, ο οποίος προσπάθησε να τελειώσει τη φάση με τη μία, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Το μομέντουμ πάντως έλεγε Ντνίπρο, αφού ο Παναθηναϊκός δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Όλα αυτά μέχρι το 72′ και την τελευταία μεγάλη ευκαιρία της Ντνίπρο με πρωταγωνιστή τον Ρουτσίνσκι. Το «τριφύλλι» κόντρα στη ροή του ματς, εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους που είχαν αφήσει οι Ουκρανοί και στο 74’ διπλασίασε τα τέρματα ταου. Και πάλι με ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Χουάνκαρ τροφοδότησε τον Τζούρισιτς και ο Σέρβος με καταπληκτικό σουτ από το ημικύκλιο έγραψε το 0-2.


Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε βάλει για τα καλά τις βάσεις πρόκρισης, όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στο 82’ ο βιονικός Χουάνκαρ κέρδισε πέναλτι και ο Ιωαννίδης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, που μετέτρεψε τη ρεβάνς της Λεωφόρο σε τυπική διαδικασία. Μοναδικό μελανό σημείο στο φινάλε το γκολ των Ουκρανών με τον Νταντσίκ στο 90’, σε μία φάση διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (23’ Γεντβάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα (71’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Τζούρισιτς (78’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (71’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης).
Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ζέκα, Κλεϊνχέισλερ, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς.


Ντνίπρο (Ολεκσάντρ Κούτσερ): Κιναρέικιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61’ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (76’ Καπλιένκο), Μπαμπένκο (83’ Ταντσίκ), Μπλάνκο (83’ Χόριν), Χουτσούλιακ, Ρουμπσίνσκι, Τρετιακόφ (61’ Αντάμτσιουκ), Ντόβμπικ.
Στον πάγκο: Βόλινετς, Μαχ Βάλεφ, Πουρίτα, Χατζίεφ, Χορμπούνοφ, Κιγίντα, Πάσιτς.

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook