Τα παιδιά του Βασίλη Σπανούλη πάτησαν το κουμπί και η φανέλα του Ολυμπιακού ανέβηκε στον ουρανό του ΣΕΦ .

Στον ουρανό του ΣΕΦ ανέβηκε η φανέλα του Ολυμπιακού με το Νο7 στην πλάτη.

Η φανέλα που φόρεσε ο Βασίλης Σπανούλης από το 2010 έως το 2021 και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης το 2012 και το 2013.

Tα έξι παιδιά του και η σύζυγός του Ολυμπία Χοψονίδου πάτησαν το κουμπί και η φανέλα αποσύρθηκε. Κανείς άλλος δεν θα φορέσει πλέον τη φανέλα του Ολυμπιακού με το Νο7 στην πλάτη.

Ο δακρυσμένος Βασίλης Σπανούλης ευχαρίστησε τον κόσμο και αφιέρωσε την καριέρα του στον πατέρα του: «Τον έχασα από καρκίνο όταν ήμουν 15 χρονών. Πάλεψα για εκείνο. Του το είχα υποσχεθεί. Του αφιερώνω την καριέρα μου».


H τελετή

H τελετή ξεκίνησε βίντεο αφιέρωμα στον Βασίλη Σπανούλη με τις καλύτερες στιγμές του. Στο παρκέ πάτησαν πρόεδροι του Ολυμπιακού Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος που αποθέωσαν τον Βασίλη Σπανούλη.

Το δώρο των Αγγελόπουλων στον Βασίλη Σπανούλη

Μαζί τους και ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Παπανικολάου με τις κούπες της Euroleague (2012, 2013). Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποκάλυψε ότι το 2010 οι συζητήσεις είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο αλλά τελικά έγινε η μεταγραφή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Κώστα Παπανικολάου

Σπουδαίες μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ στέλνουν το δικό τους μήνυμα, το οποίο παίζει στα cube του ΣΕΦ. Μίτσιτς, Ντε Κολό, Σατοράνσκι, Λάρκιν, Ντόντσιτς, Πάου Γκασόλ μεταξύ αυτών.

Ο Βασίλης Σπανούλης ευχαρίστησε την μητέρα του και τον αδελφό του που ήταν στο ΣΕΦ αλλά και τα παιδιά και την γυναίκα που είναι το στήριγμα της ζωής του όπως είπε.

«Είναι ένας τεράστιος παίκτης. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότυπα για όλους» είπε ο κουμπάρος του Νίκος Ζήσης. Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε: «Άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Χάραξε το δρόμο και σ’ αυτόν βαδίζουμε όλοι. Ο Βασίλης άναψε τη σπίθα».

Ο Νίκος Γκάλης μέσω video αποθέωσε τον Σπανούλη και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στη ζωή του.

Στο γήπεδο βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Σάσα Βεζένκοφ, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Νίκος Ζήσης, οΑργύρης Καμπούρης, Ντούσαν Βούκσεβιτς και άλλες μορφές του Ολυμπιακού. Ακόμη ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Νικ Καλάθης, ο Τζο Αρλάουκας.

Για τον Βασίλη Σπανούλη μίλησαν μέσω βίντεο οι πρωταθλητές NBA Νοβίτσκι, Γιόκιτς και Ντόντσιτς. Την βραδιά παρουσίασε ο Σπύρος Παπαδόπουλος μαζί με την Δώρα Παντέλη και τον Πέτρο Λαγούτη.
Από την κυβέρνηση στο γήπεδο είναι ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και η υφυπουργός παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πηγή: protothema.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook