«Βασίλισσα» στο Μεξικό, στέφτηκε η Μαρία Σάκκαρη που νίκησε την Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ με 2-0

Η Μαρία Σάκκαρη τα κατάφερε! Μετά από περίπου 4,5 χρόνια η Ελληνίδα τενίστρια κατακτά τον 2ο τίτλο και τον μεγαλύτερο στην καριέρα της επικρατώντας στον τελικό της Γουαδαλαχάρα της Αμερικανίδας και Νο111 του κόσμου, Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ με 7-5, 6-3 μετά από μια ώρα και 42 λεπτά.

Ξεπερνώντας ακόμα και το-λογικό-άγχος της η Νο9 του κόσμου και από την Δευτέρα Νο6 η Σάκκαρη με αυτόν τον τίτλο μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης στα τελικά της WTA κάνοντας ένα μεγάλο come-back καθώς θυμίζουμε ότι είχε βρεθεί ακόμα και στο Νο19 του race.

Η Σάκκαρη τελείωσε την αναμέτρηση με τα περασμένα πρώτα service να ξεπερνά το 60% (63%), με τους κερδισμένους πόντους να φτάνουν το 70% (28/40), με εξαιρετικές επιστροφές (45%), ενώ παράλληλα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις 4 από τις 11 ευκαιρίες για break που ήταν αρκετές για να της δώσουν τον τίτλο.

Ο τελικός ξεκίνησε με τα δύο service να δέχονται πίεση, την Σάκκαρη να φτάνει στο πρώτο break-point του αγώνα, την Ντόλεχαϊντ στο πρώτο δύσκολο hold (1-0), για να ακολουθήσει ένα ακόμα δύσκολο κράτημα από την Σάκκαρη (1-1) η οποία επέστρεψε από το 0/30.

Με την Ντόλεχαϊντ να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό στο service της η Σάκκαρη βρήκε το πρώτο break του τελικού (2-1), το οποίο και εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια με ένα ακόμα δύσκολο hold παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 και λίγο αργότερα με 4-2.

Η Ντόλεχαϊντ απάντησε μειώνοντας αρχικά σε 4-3 και με το δικό της πρώτο break (love-game) ισοφάρισε σε 4-4, για να πάρει και πάλι προβάδισμα στο set με 5-4. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο 1ο set για την Αμερικανίδα, με την Σάκκαρη να κατακτά τα επόμενα 3 games φτάνοντας στο 7-5 και στο 1-0 σε 55 λεπτά.


Στο 2ο σκέλος του τελικού η Σάκκαρη απείλησε και πάλι στο πρώτο service-game της Ντόλεχαϊντ η οποία κράτησε και πάλι στο service της (1-0), με την Αμερικανίδα να πιέζει το service της Σάκκαρη στο 4ο game φτάνοντας σε break-point το οποίο η Ελληνίδα τενίστρια έσβησε ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο η Ντόλεχαϊντ το έκανε η Σάκκαρη βρίσκοντας break (3-2) το οποίο και εξαργύρωσε στη συνέχεια με love game παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου με 4-2.

Η πίεση στο service της Ντόλεχαϊντ συνεχίστηκε με την Αμερικανίδα να σβήνει ένα ακόμα break-point μειώνοντας σε 4-3, αλλά την Σάκκαρη να κρατάει την ψυχραιμία της στη συνέχεια και μετά από ένα ακόμα “γεμάτο” service-game να φτάνει στο 5-3 και στο ένα game μακριά από τον τίτλο, το οποίο και κατέκτησε με νέο επιβλητικό game σφραγίζοντας τον 1ο τίτλο στην καριέρα της σε WTA 1000.

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook