Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θρηνεί μετά τον θάνατο του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ενός από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς παίκτες στην ιστορία του συλλόγου

Ο θρυλικός Μπόμπι Τσάρλτον, μια εμβληματική φυσιογνωμία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Μπόμπι Τσάρλτον, που είχε τιμηθεί με τον τίτλο του Σερ, υπήρξε ένας θρύλος για την Γιουνάιτεντ και υπηρέτησε την ομάδα του από πολλές θέσεις.

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια μιας τεράστιας ποδοσφαιρικής προσωπικότητας καθώς ο Μπόμπι Τσάρλτον ήταν σύμβολο για το αγγλικό ποδόσφαιρο, ένας άνθρωπος που το όνομα του συνδέθηκε με μεγάλες στιγμές τόσο της Γιουνάιτεντ όσο και της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πενθεί για τον χαμό του θρυλικού Μπόμπι Τσάρλτον και η αγγλική ομάδα ανέβασε στο X ένα ξεχωριστό μήνυμα, τιμώντας τη μνήμη ενός ανθρώπου που δόξασε τον σύλλογο.

«Οι λέξεις δεν είναι αρκετές» αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγλική ομάδα, ενώ στην συνέχεια υπήρξε και ανακοίνωση από την διοίκηση της Γιουνάιτεντ.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θρηνεί μετά τον θάνατο του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ενός από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς παίκτες στην ιστορία του συλλόγου μας.

Ο Σερ Μπόμπι ήταν ήρωας για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο στο Μάντσεστερ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οπουδήποτε παίζεται ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

Τον θαύμαζαν τόσο για το αθλητικό του πνεύμα και την ακεραιότητά του όσο και για τα εξαιρετικά προσόντα του ως ποδοσφαιριστή- ο Σερ Μπόμπι θα μείνει πάντα στη μνήμη μας ως ένας γίγαντας του παιχνιδιού.

Απόφοιτος της Ακαδημίας Νέων της ομάδας μας, ο Σερ Μπόμπι έπαιξε 758 παιχνίδια και σημείωσε 249 γκολ κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων του ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, τρεις τίτλους πρωταθλήματος και το Κύπελλο Αγγλίας.

Για την Αγγλία, κέρδισε 106 συμμετοχές και σημείωσε 49 γκολ, ενώ κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Μετά την αποχώρησή του, συνέχισε να υπηρετεί τον σύλλογο με διάκριση ως διευθυντής για 39 χρόνια.

Το απαράμιλλο ρεκόρ των επιτευγμάτων, του χαρακτήρα και των υπηρεσιών του θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του αγγλικού ποδοσφαίρου- και η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από το έργο του Ιδρύματος Sir Bobby Charlton που αλλάζει τη ζωή.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του συλλόγου είναι με τη σύζυγό του Lady Norma, τις κόρες και τα εγγόνια του και όλους όσους τον αγάπησαν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook