H ΑΕΚ πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0 χάρη στο γκολ του Ματίας Ελίασον στο φινάλε του ματς.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, επικρατώντας 1-0 του Ολυμπιακού στην OPAP Arena με σκόρερ τον Νίκλας Ελίασον στο 90+1′, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς (70′). Πλην του Σουηδού σκόρερ, εξίσου πολύτιμος ο Αθανασιάδης, ο οποίος σταμάτησε σε αρκετές περιπτώσεις τον επικίνδυνο Ολυμπιακό.


Πως ξεκίνησαν
Ο Ματίας Αλμέιδα αντιμετώπισε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς κι έτσι θέση βασικού πήρε ο Αθανασιάδης. Τετράδα στην άμυνα ήταν οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, δύο αμυντικά χαφ οι Γιόνσον, Σιμάνσκι, δεξιά ξεκίνησε ο Άμραμπατ, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς και στην επίθεση ο Πινέδα πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμπιστεύθηκε τη θέση του βασικού πορτιέρε στον Τζολάκη, ενώ στην άμυνα ξεκίνησαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος και Ροντινέι. Απόντος του τραυματία Όρτα, στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Έσε, Τσικίνιο και Φορτούνης, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Μασούρας, Ποντένσε και Ελ Κααμπί.


Αναμενόμενη πίεση της ΑΕΚ, μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού
Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς για να επιβάλλει τη δυναμική της, ωστόσο ο Ολυμπιακός με συγκέντρωση κατάφερε να ισορροπήσει σταδιακά το ματς! Στο 8′ ήρθε η πρώτη υποψία ευκαιρίας για την ΑΕΚ με ένα μακρινό σουτ του Γκατσίνοβιτς, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει σταθερά! Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα απ’ το πρώτο γκολ της βραδιάς. Ο Φορτούνης πέρασε παράλληλα προς τον Ποντένσε, ο οποίος από δεξιά σέντραρε για τον αφύλακτο Μασούρα, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Αθανασιάδη!

Στο 16′ η ΑΕΚ φώναξε για το μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Λιβάι, με τον Έλληνα παίκτη του Ολυμπιακού να είναι ο τελευταίος αμυντικός ωστόσο ο Σλοβένος Ματέι έδειξε “παίζετε” και συμφώνησε ο VAR.

Στο ημίωρο η πρώτη καλή στιγμή της “Ένωσης”
Στο 26′ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε για πρώτη φορά να κάνει αισθητή την παρουσία της μπροστά απ΄την εστία του Τζολάκη. Ο Ρότα έπαιξε για τον Πινέδα, αυτός γύρισε στο ύψος της περιοχής και ο Γκατσίνοβιτς σούταρε ελάχιστα πάνω από την εστία. Το ματς προχώρησε με υψηλή ένταση, αλλά χωρίς αρκετές φάσεις. Ο Ολυμπιακός ήταν διαβασμένος σχετικά με τους επικίνδυνους ακραίους της ΑΕΚ, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφερναν να ανακόψουν τις προσπάθειες του Ολυμπιακού για γρήγορες αντεπιθέσεις.

«Αγκαλιά» με το γκολ Έσε και Ελ Κααμπί!
Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει φτάσει στο γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν θετικός σε δύο περιπτώσεις. Στο 45+1′ μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Τσικίνιο, ο Έσε κινήθηκε στην πλατη της άμυνας της ΑΕΚ, σούταρε μέσα από την περιοχή και ο πορτιέρε της ΑΕΚ έδιωξε δύσκολα, ενώ ο Ελ Κααμπί δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. ‘Ενα λεπτό αργότερα μετά από ταχύτατη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Ποντένσε έφυγε από τα αριστερά, πέρασε ωραία κάθετη στον Ελ Κααμπί, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη ο οποίος σε ακόμα μια φάση πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ.

Αλλαγμένη η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου
Η ΑΕΚ φάνηκε “ηλεκτρισμένη” στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και η άμυνα του Ολυμπιακού ένιωσε αρκετά την πίεση. Στο 47′ η ΑΕΚ, κυκλοφόρησε την μπάλα, ο Άμραμπατ έστρωσε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος από το ύψος της περιοχής σούταρε πάνω από την εστία. Στο 51′ ο Λιβάι Γκαρσία προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Κάρμο στα δεξιά της περιοχής και έπεσε στο έδαφος, αλλά ο Γιουγκ άφησε ορθά το ματς να συνεχιστεί.

Στο 62′ ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε την κάθετη, με τον Λιβάι Γκαρσία να φεύγει από θέση off side, ο Άμραμπατ εκτέλεσε εύστοχα από κανονική θέση, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά. Δύο λεπτά αργότερα ο Πινέδα έκανε την κάθετη για τον Λιβάι Γκαρσία. Εκείνος υποδέχθηκε με το στήθος, αλλά ο Τζολάκης ήταν ήδη έξω από την περιοχή, του έβαλε την κόντρα και στη συνέχεια μπλόκαρε εντός περιοχής.

Ανακάτεψαν την τράπουλα Μεντιλίμπαρ και Αλμέιδα!
Στο 61′ ήρθαν οι πρώτες κινήσεις στο ματς και ήταν απ’ τον Μεντιλίμπαρ. Οι Ζέλσον Μαρτίνς και Ναβάρο μπήκαν στο ματς αντί των Μασούρα και Ελ Κααμπί. Μάλιστα ο Ζέλσον Μαρτίνς είχε σημαντική ευκαιρία στο 65′. Ο Τσικίνιο έβγαλε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Πορτογάλος μέσα από τη μικρή περιοχή πήρε μόνος την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

Στο 71′ απάντησε ο Αλμέιδα με την είσοδο των Μάνταλου, Ελίασον και Τσούμπερ στο ντέρμπι στις θέσεις των Σιμάνσκι, Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς. Το ματς άλλαξε εντελώς εικόνα με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να βρίσκουν σαφώς περισσότερους χώρους. Στο 77′ ο Πόνσε πήρε τη θέση του Ρότα και η ΑΕΚ απέκτησε ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό.

Το δοκάρι της… χρονιάς απ’ τον Τσούμπερ και ο “ανακατώστρας” Γιόβετιτς!
Στο 77′ ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και ο Τσούμπερ ο οποίος υποδέχθηκε τη μπάλα από θέση οφ σάιντ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από απόσταση αναπνοής με δυνατό σουτ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ποντένσε να περνάει στον Μαρτίνς ο οποίος ανάγκασε τον Αθανασιάδη να διώξει σε κόρνερ. Στο 82′ ο Ολυμπιακός δημιούργησε ρήγμα με 1-2 των Μαρτίνς και Τσικίνιο, ο δεύτερος σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Αθανασιάδη να αποκρούει με δυσκολία και στη συνέχεια ο Γιόβετιτς με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ, με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ της “Ένωσης”

Στο 85′ μετά από έξυπνη μπαλιά του Γιόβετιτς, ο Μαρτίνς κατέβασε με το στήθος μέσα στην περιοχή αλλά εκτέλεσε βιαστικά και χωρίς δύναμη για να μπλοκάρει εύκολα ο Αθανασιάδης. Στο 88′ ο Γιόβετιτς κουβάλησε την μπάλα και σούταρε δυνατά από τα 25 μέτρα. Ο Αθανασιάδης απλά παρακολούθησε την μπάλα να φεύγει λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του.

“Χρυσή” αλλαγή και γκολ ο Ελίασον!
Το ματς κρίθηκε απ’ το έξοχο γκολ του Νίκλας Ελίασον στο 90+1′. Ο Σουηδός έφυγε στην κόντρα, Κάρμο και Ρέτσος δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν και ο 28χρονος μεσοεπιθετικός με πλασέ απέναντι από τον Τζολάκη έγραψε το 1-0! Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη, που την έφερε στους 65 βαθμούς, για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 57.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι (70′ Μάνταλος), Άμραμπατ (70′ Ελίασον) , Γκατσίνοβιτς (70′ Τσούμπερ), Πινέδα, Γκαρσία (86′ Λιούμπισιτς).

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης (79′ Γιόβετιτς), Μασούρας (61′ Ζέλσον Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61′ Ναβάρο).

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook