Ιστορική πρόκριση, με δεύτερη νίκη επί του Παναθηναϊκού, στους ημιτελικούς του Κυπέλλου, πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Η εξαιρετική ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έπιασε στον… ύπνο τον Παναθηναϊκό, σκόραρε δυο φορές στα πρώτα εννιά λεπτά του αγώνα και πήρε σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος με δύο νίκες (1-2).

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Διούδης κάτω από τα δοκάρια, με τους Μολό, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Χατζηθεοδωρίδη στην τετράδα της άμυνας. Νιάς και Σανκαρέ το δίδυμο των χαφ στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τους Χατζηγιοβάνη, Βιγιαφάνες, Ιωαννίδη ως μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Καρλίτος ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Με το κλασικό 4-4-2 κατέβασε από την άλλη μεριά τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο Λοντίγκιν στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Σάλιακα, Κάργα, Παντελάκη και Πίρσμαν στην άμυνα. Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Καρτάλης, Ελευθεριάδης τετράδα στον άξονα σε ευθεία, με τους δύο τελευταίος σε πιο επιθετικογενή ρόλο, με τους Μιλιντσεάνου και Παμλίδη να αποτελούν το δίδυμο στην επίθεση.
Το ματς

Εφιαλτικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, ονειρικό για τον ΠΑΣ. Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά ο Καρτάλης εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Παντελάκη να ξεχνιέται από την άμυνα των “πράσινων” και με κεφαλιά να ανοίγει… σοκάρει τους γηπεδούχους. Μέχρι να καταλάβουν από που τους ήρθε οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι, είδαν την εστία τους να παραβιάζεται για δεύτερη φορά και να εξαφανίζονται από νωρίς οι ελπίδες για αντατροπή και πρόκριση στην τετράδα. Ήταν το 9ο λεπτό όταν ο Μιλιντσεάνου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Χατζηθεοδωρίδη στην προσπάθειά του να απομακρύνει να «εκτελεί» τον Διούδη για το 2-0!

Ο ΠΑΣ είχε κάνει τεράστια βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά, έχοντας συνολικό σκορ πλέον 4-1 και ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στα… σχοινιά και με το ενάμιση πόδι εκτός διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν σοκαρισμένοι, δεν είχαν καταλάβει από πους τους ήρθε, με τον ΠΑΣ να ελέγχει το ματς και να απειλεί ξανά στο 20λεπτο αλλά ο Διούδης ήταν εκεί να κρατήσει όρθια την ομάδα του στην ευκαιρία του Ελευθεριάδη. Οι Ηπειρώτες φόρτωναν αρκετά τις πλευρές, είχαν μπλοκάρει παράλληλα τον άξονα του Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι» έδειχναν πολλές φορές να μην ξέρουν τι να κάνουν την μπάλα. Ο Καρλίτος στο 32′ προσπάθησε από τα 35 μέτρα να νικήσει με λόμπα τον Λοντίγκιν αλλά ο έμπειρος πορτιέρε έκανε πίσω βήματα και μπλόκαρε, ενώ δύο λεπτά μετά ο Βιγιαφάνες έκανε την κεφαλιά-πάσα αλλά ο Κάργας έδιωξε τελευταία στιγμή με το χέρι, αφού έκανε τσαφ με το πόδι και δεν βρήκε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για πέναλτι, ο διαιτητής έδειξε «παίζετε».

Το πρώτο ημίχρονο είχε περάσει αναίμακτα για τον ΠΑΣ, που σαν να μην έφτανε το μηδέν στην άμυνα, είχε σκοράρει και δυο φορές! Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι για τους Ηπειρώτες, η δουλειά είχε γίνει και ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα θαύμα, το οποίο δεν βρήκε ποτέ. Ο ΠΑΣ ήταν άριστα στημένος και οι παίκτες του Γιαννίκη ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν στο γήπεδο, ενώ αυτοί του Παναθηναϊκού ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Δεν είχαν το καθαρό μυαλό και παρότι πίεζαν, δεν μπορούσαν να φτιάξουν τελικές με ορθολογικό τρόπο και φαινόταν σαν να περίμεναν απλώς να τελειώσει το ματς.

Ο Πούγγουρας στο 75΄ μείωσε για τον Παναθηναϊκό σε 2-1, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά. Οι πράσινοι δεν προλάβαιναν να το γύρισουν αφού έψαχναν τέσσερα γκολ και απλώς προσπαθούσαν να αποφύγουν την ήττα, έστω και για ψυχολογικούς λόγους. Ωστόσο, το δοκάρι στάθηκε εμπόδιο στον Νιάς και ο ΠΑΣ πήρε δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και μαζί την σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά.

MVP: Δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον, ωστόσο ο Παντελάκης ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο της νίκης και της πρόκρισης. Παράλληλα, αμυντικά ήταν… ογκόλιθος, δεν επέτρεψε στον Καρλίτος να φανεί και να δημιουργήσει, ούτε και στον Μακέντα από τη στιγμή που μπήκε. Τρομερό ματς από τον πρώην στόπερ των “πράσινων” και νυν του ΠΑΣ.

O μοιραίος: Ο Χατζηθεοδωρίδης άθελά του σκοράρει στο 9ο λεπτό στην εστία της ομάδας του και κάπου εκεί τελειώνουν τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Με το σκορ στο 1-0 θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να ψάξει δύο γκολ για την παράταση και τρία για την ανατροπή, ενώ με το 2-0 στην πλάτη από το 9′ οι ελπίδες εξανεμίστηκαν και η ψυχολογία έφτασε στο… πάτωμα.

Η σφυρίχτρα: Ο Ρώσος Λεβνίκοφ είχε μια δύσκολη φάση στο ματς στο 34ο λεπτό όταν ο Κάργας πήγε να διώξει με το πόδι, αλλά έδιωξε τελικά σε κόρνερ, άθελά του, με το χέρι. Συμβουλεύτηκε και το VAR και έδειξε να συνεχιστεί το ματς, σε μια φάση που πιθανότατα είναι πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ(59’ Μαουρίσιο), Μολό, Χατζηθεοδωρίδης(65’ Χουάνκαρ), Νιάς, Βιγιαφάνες(65’ Μακέντα), Ιωαννίδης(46’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης(65’ Νγκμπακοτό), Καρλίτος

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο(87? Εραμούσπε), Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Μιλιτσεάνου(76?Κριζμάν), Παμλίδης(65’ Νάουμετς)

Πηγή:Sport-fm.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook