ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Ο Μάνου Γκαρθία με φοβερό γκολ έβαψε κίτρινο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ο Άρης με ένα μαγικό γκολ από τον Μάνου Γκαρθία κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την 6η αγωνιστική της Super League, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να γνωρίζει την πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.
Ο Άρης ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την Super League, με τους «κίτρινους» να παίρνουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια, υποχρεώνοντας παράλληλα τον ΠΑΟΚ σε μια ήττα που τον ρίχνει από την 1η θέση της βαθμολογίας.
O αγώνας
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο η άμυνα του Άρη δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν.
Ο Άρης θέλησε να δώσει τη μπάλα στους γηπεδούχους και να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση, με τους γρήγορους εξτρέμ του Ντιαντί και Σίστο.
ο ντέρμπι είχε ρυθμό με τις δυο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους, ωστόσο το γκολ να μην έρχεται από κανένα εκ των δυο. Στο 30΄ο Τισουντάλι σημάδεψε το δοκάρι μετά από πάσα του Ζίβκοβιτς, με τον Κωνσταντέλια 8 λεπτά αργότερα να πλασάρει άουτ από πλεονεκτική θέση.
Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Βέλεθ έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ρόουζ να παίρνει τη θέση του, μια κίνηση η οποία ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι.
Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος ξεκίνησε το δεύτερο, με τον αγώνα να έχει μια άγρια ομορφιά.
Στο 59΄ο Σίστο είδε τον Κοτάρσκι να αποκρούει εντυπωσιακά το πλασέ του, με τον Μάνου Γκαρθία να παίρνει… εκδίκηση λίγο αργότερα.
Στο 63΄ο Ισπανός με μια υπέροχη ατομική ενέργεια, επιχείρησε ένα σουτ με το εξωτερικό, αιφνιδιάζοντας τον Κοτάρσκι, ο οποίος είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.
Ο Άρης με το προβάδισμα υπέρ του θέλησε να δώσει τη μπάλα στον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ωστόσο να έχουν μπροστά τους ένα «τοίχος» για να περάσουν.
Σταδιακά ο Άκης Μάντζιος με την τακτική του «έσβησε» τον αγώνα με τους «κίτρινους» να κρατούν το υπέρ του 1-0 μέχρι το τέλος, παίρνοντας μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.
Με αυτό το τρίποντο ο Άρης έφτασε τους 11 βαθμούς και την 4η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ έμεινε στους 13 πόντους, όσους έχει και ο Ολυμπιακός.
Συνολικά το ντέρμπι ήταν ισορροπημένο, με τον ΠΑΟΚ να είναι ελαφρώς καλύτερος, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο.
Από την πλευρά του ο Άρης μετά την μεγάλη εντός έδρας νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό, κέρδισε και τον ΠΑΟΚ έχοντας καλή απόδοση στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα βράδυ που οι φιλοξενούμενοι πέρα από τη νίκη παίρνουν και τεράστια ψυχολογία για τη συνέχεια.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (69′ Σβαμπ), Μπακαγιόκο (77′ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (77′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (69′ Τσάλοφ).
Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Φρίντεκ, Μοντόγια, Μπράμπετς, Βέλεθ (45’+1′ Ρόουζ), Σιφουέντες, Μόντσου, Σίστο (74′ Σαβέιρο), Μανού Γκαρθία (81′ Νταρίντα), Ντιαντί (74′ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (81′ Σαμόρα).
Πηγή: newsit.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου», καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Τι κατέθεσε στο ελληνικό FBI (βίντεο)
- Παρασκευή Κερασιώτη: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρώην παίκτρια του GNTM
- MAD VMA 2025: Καταχειροκροτήθηκε η Κλαυδία με τη… διαφορετική «Αστερομάτα» – Βίντεο
- Στέφανος Τσιτσιπάς – Λουτσιάνο Ντάρτερι 2-1: Nίκη – θρίλερ για τον Έλληνα τενίστα στο τουρνουά του Χάλε (βίντεο)
- Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Mε σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πάμε για την τρίτη τετραετία – Ο Κ. Σκρέκας νέος γραμματέας
- Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – “Ψηλά το κεφάλι” φώναζε ο πατέρας του (βίντεο)
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook