Ολυμπιακός – Καραμπάγκ 3-0: Ο Ελ Κααμπί έστειλε τους Πειραιώτες απευθείας στους «16» του Europa League

Ο Μαροκινός επιθετικός εκτέλεσε και τους Αζέρους και έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» χωρίς να χρειαστεί να δώσει αγώνα.
Ονειρικά τελείωσε η πρώτη League Phase στην ιστορία του Europa League για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ επικράτησε της Καραμπάγκ με 3-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης” χάρη σε δύο γκολ του killer Ελ Κααμπί, τερμάτισε στην έβδομη θέση και προκρίθηκε απευθείας στους “16” της διοργάνωσης.
Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδειξε ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του φετινού Europa League, συγκεντρώνοντας 15 βαθμούς και τερματίζοντας στην πρώτη οκτάδα.
Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο κόντρα στην Καραμπάγκ, ωστόσο ο ο Ελ Κααμπί φρόντισε να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη μέσα σε 4 λεπτά, σκοράροντας δύο γκολ στο 56′ και στο 59′. Ο Μπιανκόν έβαλε στο φινάλε το κερασάκι στην τούρτα για το 3-0.
Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν άνετα το προβάδισμα μέχρι το τέλος χωρίς καν να απειληθούν, με τον κόσμο που κατέκλυσε κάθε γωνιά του “Γ. Καραϊσκάκης” να μην σταματάει να πανηγυρίζει και να αποθεώνει τους παίκτες και τον Μεντιλίμπαρ.
Ο αγώνας
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση να γίνει «αφεντικό» από πολύ νωρίς και προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ, όμως έχασε αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες. Στο 10’ ο Βέλντε έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Ελ Κααμπί έπιασε κεφαλιά-ψαράκι, αλλά απέκρουσε ο Κοχάλσκι.
Οι Αζέροι προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στο 14’ το σουτ του Ζουμπίρ που υποχρέωσε τον Τζολάκη σε σπουδαία επέμβαση. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται και στο 17’ ο Κοστίνια δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Βέλντε, ενώ στο 22’ το δυνατό σουτ του Κωστούλα έξω απ’ την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα ξανά τον Κοχάλσκι που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο γκολκίπερ της Καραμπάγκ είχε άλλη μία σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ του Ελ Κααμπί, ενώ στο 45’ η κεφαλιά του Μαροκινού πέρασε λίγο άουτ.
Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες ήταν «καταιγιστικοί». Αφού προηγήθηκε στο 47’ ακόμη μία μεγάλη επέμβαση του Κοχάλσκι σε εξ επαφής εκτέλεση του Μαρτίνς, είχε έρθει η ώρα για να «μιλήσει» ο Ελ Κααμπί.
Στο 56’ σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Κοστίνια πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κωστούλας τη δεύτερη με εντυπωσιακό άλμα και τη «σέρβιρε» στον Ελ Κααμπί που δεν αστόχησε από τη μικρή περιοχή, κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.
Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από πίεση του Ολυμπιακού ψηλά, ο Ντάνι Γκαρθία έκλεψε κι έβγαλε μία τρομερή ασίστ προς τον Ελ Κααμπί που με υπέροχο αριστερό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρόλευκων», αλλά και τα δικά του, κάνοντας το 2-0.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση του προβαδίσματός του, αλλά βρήκε άλλο ένα γκολ απ’ την κοντινή προβολή του Ζουλιάν Μπιανκόν στο 89’, με τον Γάλλο να παίρνει το… ριμπάουντ και να κάνει το 3-0, μετά την απόκρουση του Κοχάλσκι στο πρώτο τελείωμα του Γιάρεμτσουκ, δίνοντας ακόμη πιο εμφατικό τόνο στη νίκη και την πρόκριση του Ολυμπιακού…
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (86’ Ροντινέι), Μπιανκόν, Κάρμο (70’ Ορτέγα), Πιρόλα, Έσε, Ντάνι Γκαρθία (70’ Μουζακίτης), Βέλντε (70’ Τσικίνιο), Κωστούλας, Μαρτίνς, Ελ Κααμπί (77’ Γιάρεμτσουκ).
ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Κουρμπάν Κουρμπάνοφ): Κοχάλσκι, Σίλβα (79’ Βέσοβιτς), Μουσταφαζάντε, Μεντίνα, Καφαργκουλίγεφ (72’ Μπαϊράμοφ), Ρομαό, Γιάνκοβιτς, Αντράντε (72’ Κάσιουκ), Μπενζιά, Ζουμπίρ (79’ Αντάι), Ακουντζάντε (72’ Κουρμπανλί).
Πηγή: newsit.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- Λεβαδειακός – Κηφισιά 3-2: Νίκη με φοβερή ανατροπή για τους Βοιωτούς στην πρεμιέρα της Super League
- Ολυμπία Ντε Γκρες: Έγινε νονά – Βάπτισε τον γιο του Ρόμπερτ Μαξιμιλιανού και της Άννας Γκετί
- Δικηγόρος Μαζωνάκη: Η αδελφή του η Βάσω ενορχήστρωσε τον εγκλεισμό του στο Ψυχιατρείο – Έρχονται μηνύσεις (βίντεο)
- Αλεξάνδρα Νίκα: Nέες φωτογραφίες από την δεξίωση του γάμου της με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
- Bόλος: «Έχασα το μυαλό μου όταν μου είπε ότι το παιδί που έχασε δεν ήταν δικό μου», είπε ο 40χρονος για τη δολοφονία της συζύγου του
- Από σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με την Εύα Αντωνοπούλου
- Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη για τον εγκλεισμό του στο Ψυχιατρείο: «Η μόνη αμέτοχη είναι η αδελφή του Βάσω»
- Η «ακτινογραφία» του νέου εργασιακού νομοσχεδίου σε 17 ερωταπαντήσεις – Τι ισχύει για ωράριο, προσλήψεις και άδειες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook