Πέθανε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Τάκης Οικονομόπουλος – Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Βαθιά συγκίνηση και θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο που μέσα σε λίγες μέρες έχασε δύο θρύλους
Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος, σε ηλικία 82 ετών.
Ο βετεράνος του ΠΑΟ, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα που έπαιξε στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971, νοσηλευόταν εδώ και ημέρες στον Ερυθρό Σταυρό μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.
Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο το μεσημέρι του Σαββάτου (1/2) και νοσηλευόταν διασωληνωμένος.
Ο Τάκης Οικονομόπουλος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες διαχρονικά καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021.
Είχε το προσωνύμιο «Πουλί», λόγω των εντυπωσιακών του εκτινάξεων στις αποκρούσεις του.
Από το 1963 αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, όπου επί 13 συνεχή έτη υπήρξε ο βασικός του τερματοφύλακας. Το 1965 έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη για 1.088 αγωνιστικά λεπτά, από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι και τις 27 Μαΐου.
Με την Εθνική αγωνίστηκε συνολικά 25 φορές, από το 1965 έως το 1974.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Την ίδια ώρα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και τονίζει πως «δεν ήταν απλά ένας τερματοφύλακας, ήταν ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η οικογένεια του Παναθηναϊκού αποχαιρετά σήμερα με οδύνη τον Τάκη Οικονομόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.
Ο Τάκης Οικονομόπουλος αφιέρωσε σχεδόν όλη τη ζωή του στον Παναθηναϊκό, αγάπησε τον σύλλογο όσο λίγοι και έγραψε «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του Τριφυλλιού. Με την πράσινη φανέλα αγωνίστηκε επί 13 συναπτά έτη, από το 1963 έως το 1976, σημαδεύοντας κορυφαία χρόνια του συλλόγου μας. Ήταν βασικός τερματοφύλακας του Τριφυλλιού στη μεγαλειώδη πορεία έως τον τελικό του Wembley το 1971, ενώ με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε 5 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ. Ανήκει στο Top 10 όλων των εποχών σε συμμετοχές, παίζοντας σε 303 αγώνες σε επίπεδο Α’ Εθνικής.
Στον αγαπημένο του Παναθηναϊκού επέστρεψε όταν «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, το 1979, οπότε και ανέλαβε προπονητής τερματοφυλάκων. Στη θέση αυτή διατηρήθηκε επί 27 χρόνια, έως το 2006! Υπό την καθοδήγησή του αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες τερματοφύλακες καθώς υπήρξε ένας μεγάλος δάσκαλος.
Ο Τάκης Οικονομόπουλος δεν ήταν απλά ένας τερματοφύλακας, ήταν ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) που τον επέλεξε στην κορυφαία 11άδα Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Του αποδόθηκε σε αρκετά νεαρή ηλικία το προσωνύμιο «Πουλί», χάρη στα αντανακλαστικά και τις εκτινάξεις του, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι… νονός του ήταν ο αείμνηστος Μίμης Δομάζος.
Το 1965 ο Τάκης Οικονομόπουλος πέτυχε ένα ακατάρριπτο έως σήμερα ρεκόρ καθώς από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαΐου, για 1.088 αγωνιστικά λεπτά, κράτησε ανέπαφη την εστία του, την εστία του Παναθηναϊκού!
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του”.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Νέες βαριές καταγγελίες κατά Καρυστιανού, Γρατσία, Γαλανού και αυλικών ότι «μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
- Κρήτη – Σοκαριστικό: Τουρίστας ζητούσε να πληρώσει υπάλληλο καταστήματος για να ασελγήσει σε 10 χρονο κορίτσι που καθόταν αμέριμνο στην αυλή
- UEFA Super Cup: Η μάχη για το τρόπαιο ζωντανά στο MEGA – Παρί Σεν Ζερμέν – Άστον Βίλα, την Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 22:00
- Το «Stars System» γιορτάζει 20 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας και γίνεται καθημερινό στο Star.
- Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Χριστίνα Πιτουρά στα 64 της χρόνια
- Ο Όμιλος ΣΚΑΪ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη
- Μαρίνα Βερνίκου έπιασε λαγοκέφαλο και πόζαρε μαζί του: «Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τη θάλασσα» – Βίντεο
- Συνελήφθη στη Γερμανία 31χρονος για δολοφονίες μελών της Greek Mafia, κατηγορείται και για την εκτέλεση με 97 σφαίρες του Βαγγέλη Ζαμπούνη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook