Πρόστιμα αλλά χωρίς αποκλεισμό από τους αγώνες για τους δύο παίκτες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού από τον αθλητικό δικαστή.

Εβάν Φουρνιέ και Κέντρικ Ναν μετά την αποβολή τους στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, τους επιβλήθηκε και πρόστιμο από τον αθλητικό δικαστή, 30.000 ευρώ για τον πρώτο και 10.000 ευρώ για τον δεύτερο.

Λίγο πριν το τέταρτο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League, ο αθλητικός δικαστής ανακοίνωσε μία σειρά από ποινές για όσα έγιναν στο προηγούμενο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, με τον Εβάν Φουρνιέ και τον Κέντρικ Ναν να αποφεύγουν όμως την τιμωρία με ποινή μίας αγωνιστικής και να είναι διαθέσιμοι για το ΣΕΦ.

Οι ποινές στον Παναθηναϊκό
Α. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR)
1. χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ για υβριστικά συνθήματα που δε στρέφονται κατά φυσικών προσώπων,

2. για κάθε μία από τις 2 προειδοποιήσεις (εξαιρούμενης της πρώτης εξ αυτών), για υβριστικά συνθήματα τα οποία είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ποινή επίπληξης και χρηματικού προστίμου χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ,

3. χρηματικό πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ για παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση χρήσης πανό που προσβάλλει φυσικά πρόσωπα,

4. χρηματικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ για παράβαση του άρθρου 17 παρ. 2 περ. β’ (είσοδος θεατών στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να προκληθεί επεισόδιο και να διακοπεί ο αγώνας),

5. χρηματικό πρόστιμο ύψους δέκα πέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ για περιορισμένης έκτασης επεισόδια (ρίψη διαφημιστικής πινακίδας εντός αγωνιστικού χώρου, αντικειμένου – χαρτιού μετά τη λήξη του αγώνα σε προπονητή και νερού προς την κατεύθυνση των αθλητών της αντιπάλου),

6. χρηματικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ για πρόκληση επεισοδίου περιορισμένης έκτασης από τους θεατές με CourtSide seats (έργω και λόγω εξύβριση προπονητή της αντίπαλης ομάδας),

7.αυστηρή επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο τριάντα (30.000,00) ευρώ εξαιτίας ανάρτησης δυσφημιστικής για το άθλημα μετά το τέλος του αγώνα, ήτοι για πειθαρχικά παραπτώματα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια (πράξεις 1 έως και 6) και μετά τη λήξη (πράξη 7) του από 6-6-2025 (τρίτου) αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, που διεξήχθη στο γήπεδο «ΟΑΚΑ».

Β. Επιβάλλεται στον Kendrick Melvin Nunn καλαθοσφαιριστή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR) αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ για δυσφημιστική για το άθλημα συμπεριφορά που έλαβε χώρα στη διάρκεια του ως άνω αγώνα (εξύβριση και απειλή διαιτητή).

Οι ποινές στον Ολυμπιακό
“1. Επιβάλλεται στον Evan Fournier καλαθοσφαιριστή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο ύψους τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ, για συμπεριφορά δυσφημιστική για το άθλημα που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ήτοι για χυδαία χειρονομία του σε βάρος οπαδών της γηπεδούχου που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου (8.44’ από τη λήξη) του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ AKTOR) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, που διεξήχθη στο γήπεδο «ΟΑΚΑ» την 6- 6-2025.

2. Επιβάλλεται στον Γιώργο Μπαρτζώκα, προπονητή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ για δυσφημιστική συμπεριφορά για το άθλημα κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα (λεκτική παραίνεση σε διαιτητή με απαξιωτική αναφορά σε ιδιοκτήτη αντίπαλης ΚΑΕ) για τον ίδιο ως άνω αγώνα.

3. Επιβάλλεται στο Νίκο Λεπενιώτη, Γενικό Διευθυντή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), αυστηρή έγγραφη επίπληξη, χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ και έγγραφη ενώπιον του ΜΔΟ ρητή ανάκληση των δυσφημιστικών δηλώσεων του εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών από την επίδοσης σε αυτόν της παρούσας πειθαρχικής απόφασης, για δυσφημιστικό σχόλιο για το άθλημα που έλαβε χώρα μετά τη λήξη του ως άνω αγώνα (συνέντευξη στην ΕΡΤ).

Η αντίδραση Γιαννακόπουλου: Δηλαδή ο κάθε αθλητής μπορεί να κάνει ό,τι χειρονομία θέλει και να μην τιμωρείται

Η απόφαση για τον Γάλλο άσο προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μέσω stories στο Instagram, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ξέσπασε, λέγοντας: «Δηλαδή από σήμερα θα μπορεί ο κάθε αθλητής να κάνει ό,τι χειρονομία θέλει σε οποιοδήποτε γήπεδο κα να μένει ατιμώρητος. Αυτό είναι ενέργεια κατά της βίας και αθλητική δικαιοσύνη και γενικά δικαιοσύνη. Απορώ τι έχει να γίνει στον αθλητισμό, φοβάμαι τι θα γίνει στον αθλητισμό».

«Θύματα είχαμε στην ΑΕΚ στον Ολυμπιακό, στον Άρη, παντού. Οι αποφάσεις αυτές βοηθάνε; Εγώ νομίζω δεν βοηθάνε» συνέχισε.

«Εγώ λοιπόν που δεν κατάφερα να συγκρατηθώ που μου έβριζαν την κόρη μου – κακώς – και έκανα κωλοδάχτυλο και είναι δυσφήμιση του αθλήματος και τιμωρήθηκα για 10 μήνες. Ο Φουρνιέ που έκανε κίνηση ότι αυνανιζόταν στον κόσμο του Παναθηναϊκός και είμαι σίγουρος ότι το έκανε από αντίδραση γιατί τον έβριζαν, έφαγε 30.0000 πρόστιμο και καμία αγωνιστική» συνέχισε το σχόλιό του ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων».

«Πριν λίγο έβλεπα δηλώσεις του πρωθυπουργού στην τηλεόραση που έλεγε ότι αυτό με τη βία πρέπει να σταματήσει και κάθε υπεύθυνος πρέπει να τιμωρηθεί. Είμαι περίεργος να ακούσω τις δηλώσεις του μετά από αυτό. Γιατί εδώ πέρα κάτι υπάρχει από πίσω. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να λέει να τιμωρηθούν και να βγαίνει μια απόφαση σε πλήρη αντίθεση με τη δική μου» κατέληξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σε νεότερα βίντεο, δε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε «πέρσι υποσχέθηκα ότι θα φτιάξω ομάδα που θα κερδίζει και τους διαιτητές και το έκανα. Τώρα με αυτά που βλέπω δυστυχώς θα πρέπει να φτιαχτεί ομάδα που όχι μόνο θα κερδίζει τους διαιτητές αλλά και ένα κράτος ολόκληρο. Δυστυχώς αυτή την οικονομική δυνατότητα δεν την έχω, κανείς δεν έχει κερδίσει ποτέ το κράτος. Τον Τζόρνταν να έφερνα θα χάναμε, ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού».

«Όταν εδώ και 2 χρόνια υπάρχει μια αντιπαλότητα, μια κόντρα, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, που έχει και αυτός εκατομμύρια φιλάθλους, με κάποιο τρόπο πρέπει να υπάρξει και αντίβαρο. Καμία κυβέρνηση δεν θέλει όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού απέναντι, αυτή είναι η δική μου ανάγνωση. Και ας την πληρώνουν άνθρωποι και ομάδες που δεν φταίνε» καταλήγει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Με μαύρη σελίδα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο Instagram μετά την απόφαση για Φουρνιέ

Με έναν συμβολικό τρόπο τοποθετήθηκε ο επίσημος Παναθηναϊκός για την απόφαση του αθλητικού δικαστή που επιτρέπει στον Εβάν Φουρνιέ να αγωνιστεί κανονικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού στον σημερινό 4ο τελικό της Basket League.

Αντί άλλων σχολίων ή ανακοίνωσης, η πράσινη ΚΑΕ έκανε μια ανάρτηση στο Insgagram με μια μαύρη σελίδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook