Europa League: Προβάδισμα για Γιουνάιτεντ, Ρόμα και Βιγιαρεάλ – Γκέλα η Άρσεναλ
Βαλίτσες για τα ημιτελικά του Europa League ετοιμάζει από το βράδυ της Πέμπτης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης κερδίζοντας 2-0 τη Γρανάδα στο «Νουέβο Λος Κάρμενες» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «8».
Ένα σκορ, βέβαια, που αδικεί την προσπάθεια της φετινής έκπληξης της διοργάνωσης και το οποίο κάνει τρομερά δύσκολο το έργο της εν όψει της ρεβάνς την επόμενη Πέμπτη (15/4).
Σκόρερ για τους «κόκκινους διαβόλους» ο Μάρκους Ράσφορντ στο 31′ και ο Μπρούνο Φερνάντες με εκτέλεση πέναλτι στο 90′.
Aνατροπή και προβάδισμα πρόκρισης για τη Ρόμα
Προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Ρώμη πήρε η Ρόμα που επικράτησε 2-1 του Άγιαξ στην Ολλανδία στο πρώτο ματς των «8» του Europa League.
Η ομάδα του Φονσέκα, αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος και είδε τους Ολλανδούς να κερδίζουν πέναλτι στο ξεκίνημα της επανάληψης, είχε τον τρόπο να μείνει όρθια και με πρωταγωνιστή τον Πάου Λόπεθ που την κράτησε όρθια, αλλά και τον Ιμπάνιεζ που χτύπησε στο 87΄με το γκολ της λύτρωσης.
Βίους αντίθετους τράβηξαν στο ματς οι δύο τερματοφύλακες, με τον Λόπεθ από τη μια να κρατάει όρθιους στα δύσκολα τους Ιταλούς, αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι του Τάντιτς, σε αντίθεση με τον Σχέρπεν από την άλλη που χρεώνεται το τραγικό λάθος στο γκολ της ισοφάρισης των «τζιαλορόσι» με το απευθείας φάουλ του Πελεγκρίνι.
Κορυφαίος στο ματς ο πορτιέρε της Ρόμα που κατέβασε ρολά στις δέκα τελικές στην εστία που έβγαλε στο ματς η ομάδα του Τεν Χάγκ.
Έσπασε το αήττητο των 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις δίχως ήττα που κρατούσε ο «Αίαντας».
Σόκαρε την Άρσεναλ
Άρσεναλ και Σλάβια Πράγας ήρθαν 1-1 για τον πρώτο προημιτελικό του Europa League.
Νωθρό το πρώτο ημίχρονο, με το ματς να… φουντώνει στην επανάληψη και να παίρνει φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν στο 86ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες» ο Πεπέ και ο Χόλες στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να ισοφαρίζει σε 1-1.
Άνετο διπλό
Με μια σταθερά καλή και άκρως κυνική εμφάνιση, η Βιγιαρεάλ έφυγε με το διπλό από το «Μαξιμίρ» επικρατώντας 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πρώτο προημιτελικό για το Europa League.
Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε «δάφνες ποιότητας», το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν καλύτερο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, χάρη στο εξαιρετικό στήσιμο του Ουνάι Έμερι, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο συνήθης… ύποπτος, Ζεράρ Μορένο με πέναλτι σε κομβικό σημείο του ματς (44′), με τους Ισπανούς πλέον να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη εβδομάδα.
Με πληροφορίες από Bwin-ΣΠΟΡ FM
Ολες οι Ειδήσεις
- Αμαλία Κωστοπούλου: Γιόρτασε την Ημέρα των Ευχαριστιών στο Τέξας με τον σύζυγό της – Φωτογραφίες
- Καιρός: «Red code» και έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία – Σε ετοιμότητα οι δήμοι – 9 περιοχές στο μάτι του κυκλώνα
- Μαρία Πολύζου: Συγκλονίζει για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της στα 11 της – Προσπάθησα δύο φορές να βάλω τέλος στη ζωή μου (βίντεο)
- Μητσοτάκης για Τσίπρα: Εσείς θα μπαίνατε σε ένα καράβι που ο καπετάνιος το έστειλε στα βράχια κι έριξε όλη την ευθύνη στο πλήρωμα;
- Αλέξης Τσίπρας: Προανήγγειλε νέο κόμμα – Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ στο Παλλάς – Ποιοι έδωσαν το παρών (βίντεο)
- Τραγωδία στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητο σε ποτάμι – Νεκρή η 75χρονη συνοδηγός
- Σέρρες: Λεωφορείο της αστυνομίας απωθούσε τα τρακτέρ- «Δεχθήκαμε επίθεση» καταγγέλλουν αγρότες (Βίντεο)
- Γιώργος Τσαλίκης: Ο γιός του που “ορκίστηκε” στο Ναυτικό – “Σας αφήσαμε παιδιά και σας παραλάβαμε άντρες”
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook