Ο Άρης εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και βρίσκεται πλέον στο +8 από τον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη του στη Λεωφόρο με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Απόστολος Νικολαϊδης μετά από 38 χρόνια.

Την ίδια ώρα το τριφύλλι μετά την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα στη Λεωφόρο έχει ακόμα δυσκολότερο έργο στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί τη νέα σεζόν στην Ευρώπη.

Οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν στο σκορ με τη μοναδική τελική που είχαν στο ματς είδαν τον Μαουρίσιο να αποβάλλεται σωστά στο 52′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης ήταν η μοναδική ομάδα που υπήρχε στο ματς.

Εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε στο έπακρο, έφτιαξε τη μία τελική μετά την άλλη και έφτασε σε δύο γκολ σε τρία λεπτά με τους Μάνο και Ματέο Γκαρσία και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο ενόψει της συνέχειας.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πήγε προηγούμενος στο σκορ στα αποδυτήρια με 1-0 με το γκολ του Σανκαρέ αλλά και πάλι δεν είχε καλή εικόνα με τον Άρη να έχει τις ευκαιρίες του για γκολ και χαμένο πέναλτι με τον Μάνος το 52′.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους έγινε μια φάση που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Μαουρίσιο έχασε τη μπάλα από τον Τζέγκο και τον πάτησε με αποτέλεσμα να δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ο Άκης Μάντζιος γνωρίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αντιδράσει μεσοαμυντικά καθώς δεν είχε λύσεις από τον πάγκο έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του και άρχισε να βάζει πίεση στην εστία του Διούδη και να απειλεί για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό ήρθε στο 62′ με τον Μάνο να γίνεται κάτοχος της μπάλας από λανθασμένο διώξιμο του Μολό και με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Διούδη για το 1-1 στην
αναμέτρηση.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι που είχαν το μομέντουμ του αγώνα κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ με τέρμα του Ματέο Γκαρσία. Ο μέσος του Άρη πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Διούδη και σκόραρε εύκολα.

Ο Άρης συνέχισε να απειλεί να χάνει τη μία φάση μετά την άλλη και ολοκλήρωσε το ματς με 18 τελικές οι επτά προς την εστία ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε στο δεύτερο 45λεπτο να απειλήσει ούτε μια φορά την εστία του Κουέστα.

Ο Άρης συνέχισε να απειλεί να χάνει τη μία φάση μετά την άλλη και ολοκλήρωσε το ματς με 18 τελικές οι επτά προς την εστία ενώ ο

Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε στο δεύτερο 45λεπτο να απειλήσει ούτε μια φορά την εστία του Κουέστα.
Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες προσπάθησαν μετά τα πρώτα λεπτά να βγουν στην επίθεση και ο Παναθηναϊκός κατάφερε όπως συνηθίζει στα τελευταία παιχνίδια του να σκοράρει στην πρώτη του τελική. Στο 32′ ο Χουάνκαρ έβγαλε μια υπέροχη σέντρα και ο Σανκαρέ με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Ο Άρης θα μπορούσε να ισοφαρίσει πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο αλλά το πέναλτι που κέρδισε ο Ρόουζ και εκτέλεσε ο Μάνος κατέληξε στο δοκάρι με το τριφύλλι να πηγαίνει μπροστά στο ημίχρονο με 1-0.

www.sport24.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook