Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έμεινε στο 2-2 με τους Αρκάδες στη Λεωφόρο

Έτοιμος να πει «αντίο» στην ευρωπαϊκή έξοδο γι΄ άλλη μια χρονιά είναι ο Παναθηναϊκός, μετά το σημερινό 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Με τον Μαουρίσιο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γάμπα και να μένει εκτός ενδεκάδας λίγα λεπτά πριν τη σέντρα, ο Λάζλο Μπόλονι άλλαξε το αρχικό σχεδιασμό του και έδωσε φανέλα βασικού στον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο.

Αρκετά νωθρά ξεκίνησε το ματς το «τριφύλλι» παρά την πρώτη καλή στιγμή που είχε με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να πλασάρει άστοχα στο 6ο λεπτό. Ο Αστέρας ήταν πιο κινητικός προσπαθούσε να φτάσει στα καρέ του Διούδη και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση με τον Σουάρεθ στο 10ολεπτό.

Από το γκολ των φιλοξενούμενων και έπειτα ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο γήπεδο, είχε τις ευκαιρίες του και με κινητήριο μοχλό τον Χατζηγιοβάνη προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις για την ισοφάριση. Αυτή ήρθε από τον νεαρό εξτρέμ, που εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Παπαδόπουλου και πλάσαρε σε κενή εστία στο 27ο λεπτό για το 1-1. Από την ισοφάριση και μετά οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν την ευκαιρία τους, αλλά ο Ενγκμπακοτό αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση στο 34′.

Στο 38΄ήρθε η φάση που στιγμάτισε το πρώτο μέρος, με τον Μπαράλες να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του Διούδη, να δέχεται το μαρκάρισμα από τον Πούγγουρα και τον διαιτητή Γκορτσίλα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Απόφαση που κράτησε και μετά την υπόδειξη του VAR, με τον ίδιο παίκτη τρία λεπτά αργότερα (41′), να ευστοχεί για το προβάδισμα των Αρκάδων.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, ο Παναθηναϊκός είχε τις καλές του στιγμές, αλλά ήταν αναποτελεσματικός, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους φιλκοξενούμενους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ, με 2-1.

Στην πρώτη καλή φάση στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σουάρεθ σε προσπάθεια του Μακέντα. Ο διαιτητής το έδωσε μετά από υπόδειξη του VAR, με τον Χατζηγιοβάνη να ευστοχεί στο 53′, για το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς και το 2-2.

Τρία λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» προσπάθησαν από τα αριστερά με τον Χουάνκαρ αλλά αναποτελεσματικά. Το ματς είχε ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, ο Παναθηναϊκός πίεζε συνεχώς, με τον Αστέρα σε αμυντικό ρόλο να προσπαθεί να αντέξει το «πράσινο» σφυροκόπημα. Στο 64′ το «τριφύλλι» είχε μια σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Μακέντα «άδειασε» με τακουνάκι την άμυνα του Αστέρα, πάσαρε για τον Χουάνκαρ, με τον Ισπανό μπακ να κάνει μέτρα μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά σούταρε με το κακό του πόδι το δεξί, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Ο Αστέρας ένα λεπτό αργότερα (65′) είχε την ευκαιρία του, με τον Γκόμες να σουτάρει άστοχα και τον Διούδη να ελέγχει τη φάση.

Στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει στα καρέ του τον Αστέρα και στο 73′ έχασε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το 3-2, όταν ο Πούγγουρας που βρέθηκε στη μικρή περιοχή μπερδεύτηκε και δεν είδε τον Καρλίτος που ερχόταν από πίσω του, με την κεφαλιά του Έλληνα στοπερ, να περνάει βασανιστικά λίγα εκατοστά άουτ.

Στο 77′ ο Αστέρας πάτησε περιοχή και μετά την αδράνεια του Χατζηγιοβάνη να κάνει άμυνα, ο Τασουλής που είχε τη μπάλα στα πόδια, σούταρε από κοντινή απόσταση με τον Διούδη να πέφτει και να μπλοκάρει. Από το 80′ και μετά ο Μπόλονι τα έπαιξε όλα για όλα για τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να μην έχουν το καθαρό μυαλό για να κάνουν φάση. Ακριβώς στο 90′ ο Σανκαρέ σημάδεψε το δοκάρι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ για το 3-2, μετά από εξαιρετική πάσα του Καρλίτος, με τον Παναθηναϊκό να μην παρατά την προσπάθεια για την ολική ανατροπή. Αλλά το τελικό 2-2 να του στερεί και την τελευταία ελπίδα για νίκη, που θα διατηρούσε τις ελπίδες για την έξοδο στην Ευρώπη.

Πηγή: panathinaikos24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook