Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί έναντι στον Προμηθέα, τον οποίο κέρδισε στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πατρινοί το πάλεψαν …ηρωικά! Ο Παναθηναϊκός είδε το +14 του 34ου λεπτού να γίνεται +3 (80-77) μέσα σε τρία λεπτά.

Στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου εβαλε το μεγάλο τρίποντο, που …«έκοψε τα πόδια» των φιλοξενούμενων και μαζί με τον Μάριο Χεζόνια οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

Για την επιτυχία των Πρασίνων μίλησε ο MVP Ιωάννης Παπαπέτρου:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, ήταν από τους κύριους στόχους. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα, έδωσαν τα πάντα στο παρκέ και πρόσφεραν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Η διαφορά των δώδεκα πόντων αδικεί την προσπάθεια του Προμηθέα. Κανείς δεν περίμενε πως θα είναι εύκολος ο τελικός, ούτε επειδή προκριθήκαμε εύκολα στον τελικό, ούτε επειδή κερδίσαμε στην Πάτρα για το πρωτάθλημα. Ο Κλαβέλ ήταν κομβικός για τον αντίπαλο. Σημασία έχει πως πήραμε τον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου, γιατί είχαμε πολλές δυσκολίες, χάσαμε τον Νέντοβιτς, αλλά τα καταφέραμε».

Με τη νίκη του στον τελικό και την κατάκτηση του 20ου Κυπέλλου της ιστορίας του, ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια σε ένα απίθανο σερί. Οι «πράσινοι» έφτασαν τις 26 σερί σεζόν που κατακτούν τουλάχιστον ένα τρόπαιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook