Ο Χερόνιμο Ρούλι έπιασε την προσπάθεια του Νταβίδ ντε Χέα και η Βιγιαρεάλ νίκησε με 11-10 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι, ύστερα από έναν συναρπαστικό τελικό Europa League.

Η Βιγιαρεάλ κατέκτησε το Europa League, αφού επικράτησε με 11-10 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι, σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τον Ζεράρ Μορένο, αλλά στη συνέχεια… αρνήθηκαν να επιτεθούν και δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Έντινσον Καβάνι.

Οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στις λίγες καλές στιγμές που είχαν και δίχως αλλαγές για 100 λεπτά, δεν άντεξαν στην παράσταση. Στην εξτρά διαδικασία ευστόχησαν σε πέναλτι όλοι οι παίκτες που ανέλαβαν, μέχρι να έρθει η σειρά του Νταβίδ ντε Χέα, που νικήθηκε από τον Χερόνιμο Ρούλι, στη μάχη τερματοφυλάκων.

Η Βιγιαρεάλ κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της, ο Ουνάι Έμερι το 4ο στο θεσμό, ύστερα από τα 3 διαδοχικά που πανηγύρισε με τη Σεβίλλη και η Ισπανία έφτασε τα 13. Ταυτόχρονα, το “κίτρινο υποβρύχιο” κέρδισε “εισιτήριο” για το επόμενο Champions League, παρότι τερμάτισε στην 7η θέση της La Liga.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, όλοι οι ποδοσφαιριστές που ολοκλήρωσαν τον αγώνα ανέλαβαν από μία εκτέλεση. Ο Χερόνιμο Ρούλι άγγιξε την μπάλα σε 4-5 προσπάθειες και όταν ήρθε η δικιά του σειρά, νίκησε τον Ντε Χέα. Ο Ισπανός ανέλαβε το 22ο πέναλτι του τελικού, όμως νικήθηκε από το συνάδελφό του και η Βιγιαρεάλ έκανε το θαύμα, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην 98χρονη ιστορία της, το Europa League.

https://www.youtube.com/watch?v=e0SIiuvp0gs

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ (88′ Γκασπάρ), Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα (87′ Α. Μορένο), Παρέχο, Τριγκέρος (77′ Γκόμεθ), Καπού (120+4′ Ράμπα), Πίνο (77′ Αλκάθερ), Μπάκα (60′ Κοκλέν), Ζ. Μορένο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουαν Μπισάκα (120+3′ Τέλες), Μπεγί (116′ Τουανζέμπε), Λίντελεφ, Σο, Μακτόμινεϊ (120+3′ Μάτα), Πογκμπά (116′ Τζέιμς), Γκρίνγουντ (100′ Φρεντ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Καβάνι

Με πληροφορίες από SPORT24

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook