Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους 16 του Roland Garros

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της μέσα στη σεζόν και απέκλεισε τη Νο14 τενίστρια του ταμπλό στο Roland Garros, Ελίζ Μέρτενς, για να προκριθεί με άκρως εντυπωσιακό τρόπο στον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Μαγική εμφάνιση από την 25χρονη Ελληνίδα Μαρία Σάκκαρη, που βρίσκεται πλέον, για 1η φορά στην καριέρα της, στις “16” καλύτερες του Γαλλικού Όπεν.

Μετά από 2 ώρες και 53 λεπτά εκπληκτικής μάχης, η Μαρία επικράτησε της Βελγίδας αντιπάλου της με 7-5, 6-7(3), 6-2 και στην επόμενη φάση του θεσμού θα βρει απέναντί της, την πρωταθλήτρια του Αυστραλιανού Όπεν 2020 και Νο5 τενίστρια στον κόσμο, Σοφία Κένιν.

Η Αμερικανίδα κέρδισε τον “εμφύλιο” με τη Τζέσικα Πεγκούλα, 4-6, 6-1, 6-4, νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
Στην 21η συμμετοχή της σε κυρίως ταμπλό Major διοργάνωσης, η Μαρία προκρίθηκε για 3η φορά σε 4ο γύρο, ξορκίζοντας επιτέλους την κατάρα στο Παρίσι που μετρούσε μέχρι φέτος, 0/4 προσπάθειες.

Για να φτάσει στη νίκη κόντρα στη Μέρτενς, χρειάστηκε να παίξει το καλύτερό της τένις, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Έβγαλε από το μανίκι της… 52 winners και με το επιβλητικό τένις της, έριξε στα σκοινιά τη Νο15 τενίστρια του κόσμου, μην αφήνοντάς της πολλά περιθώρια. Θα μπορούσε να κλείσει το ματς και με straight sets νίκη, όμως στο tie-break του 2ου set έχασε το καθαρό μυαλό της και απώλεσε την ευκαιρία να γλιτώσει την περιπέτεια που ακολούθησε.

Στο τέλος της ημέρας όμως, μένει η νίκη και η εκπληκτική εμφάνιση, που την οδήγησαν στη 2η εβδομάδα του Γαλλικού Όπεν.

www.tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook