Παγκόσμιο σοκ προκλήθηκε από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020.

Οι φίλαθλοι στο γήπεδο που παρακολουθούσαν τον αγώνα Δανίας – Φιλανδίας, αλλά και εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο στις 19:40 το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου πάγωσαν από αγωνία βλέποντας τον Κρίστιαν Έρικσεν να πέφτει αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο πρώτος που έτρεξε κοντά και του έσωσε τη ζωή ουσιαστικά ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας Σίμον Κιάερ.

Ο Κιάερ ήταν ο πρώτος που έτρεξε κι έφτασε στο σημείο, όπου ο άτυχος Δανός χαφ είχε καταρρεύσει. Ήταν αυτός που δεν επέτρεψε να γυρίσει η γλώσσα του Έρικσεν και που τον γύρισε σε θέση ανάτασης. Ο Κιάερ που έκανε τις πρώτες μαλάξεις μέχρι να έρθουν οι γιατροί και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κατάφερε, δηλαδή, να δώσει τα πρώτα πολύτιμα δευτερόλεπτα στους γιατρούς, σώζοντας ουσιαστικά τη ζωή του συμπαίκτη του.

Ο Κιάερ δεν έμεινε μόνο εκεί κι απέδειξε γιατί είναι ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας, πρωταγωνιστώντας σε μία από τις πιο ιστορικές φωτογραφίες του Euro. Κάλεσε τους συμπαίκτες του να δημιουργήσουν μία ασπίδα προστασίας μπροστά από τον Έρικσεν, προκειμένου να αφήσουν τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους, μακριά από τις κάμερες, τα φώτα και τα ΜΜΕ που προσπαθούσαν να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Τέλος, ήταν αυτός που συγκράτησε τη γυναίκα του Έρικσεν, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, κατέβηκε από τις κερκίδες και θέλει να πλησιάσει το σημείο, όπου είχε καταρρεύσει ο σύζυγος της.

Ο γιατρός της Δανίας μίλησε για τα πρώτα δραματικά λεπτά

Για τα δραματικά λεπτά που ο Κρίστιαν Έρικσεν βρισκόταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να αναπνέει μίλησε ο γιατρός των Δανών, Μόρτεν Μπόεσεν.

«Όταν τον πλησίασα, είδα πως είχε αναπνοή αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Αμέσως ξεκινήσαμε τις πρώτες βοήθειες, όσον αφορά πρόβλημα με την καρδιά κάτι που ήταν η άμεση διάγνωση.

Ήταν πολύ γρήγορη η αντίδραση από τον γιατρό του γηπέδου και τους υπόλοιπους που ήταν εκεί. Καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω. Μου μίλησε πριν φύγει από το γήπεδο για το νοσοκομείο», δήλωσε ο γιατρός της Δανίας.

Δείτε εδώ τα όσα συγκλονιστικά έγιναν στη Κοπεγχάγη 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook