Εφτάψυχη Ελβετία, απέκλεισε τη Γαλλία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «8»! Γύρισε από το 3-1 του 80' (3-3), για να δει τον Εμπαπέ στα πέναλτι να είναι ο μοναδικός άστοχος!

Βρέθηκε με το ενάμισι πόδι εκτός διοργάνωσης, αλλά στο τέλος της -υπέροχης ποδοσφαιρικής- ημέρας απέκλεισε το μεγάλο φαβορί του τουρνουά, πανηγυρίζοντας την πρώτη της παρουσία στα προημιτελικά του Euro! Το βράδυ της Δευτέρας (29/6) η Ελβετία απέκλεισε στα πέναλτι (5-4, 3-3 η κανονική διάρκεια) τη Γαλλία στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου και ετοιμάζει βαλίτσες για τους «8», όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (2/7, 19:00) την Ισπανία στην Αγία Πετρούπολη!

Μοιραίος για τους «τρικολόρ» ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός παίκτης των δύο ομάδων που αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι. Με τους Ελβετούς να έχουν φτάσει στην παράταση χάρη στα τέρματα των Σεφέροβιτς (81′, δεύτερο στο ματς) και Γκαβράνοβιτς (90′), έχοντας δει προηγουμένως τους Γάλλους να προηγούνται 3-1.

Μάλιστα, η ομάδα του Πέτκοβιτς θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 στο 55′ (άνοιξε το σκορ ο Σεφέροβιτς στο 15′). Ωστόσο, ο Γιορίς έβαλε «στοπ» στην εκτέλεση πέναλτι του Ροντρίγκεζ, με τον Μπενζεμά να την τιμωρεί άμεσα (57′ και 59′) και τον Πογκμπά να πετυχαίνει το ωραιότερο τέρμα του αγώνα στο 75′. Δοκάρι για τη Γαλλία με τον Κομάν στο 90’+4′!

Από Bwin-ΣΠΟΡ FM

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook