Φοβερή και τρομερή Μαρία Σάκκαρη, «κατάπιε» την Αράντσα Ρους στον πρώτο γύρο του Wimbledon (6-1, 6-1) σε 49 λεπτά, με στατιστικά... άλλου επιπέδου στο ματς!

Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε υποδειγματικό ματς, με στατιστικά που θα ζήλευε και η… Σερένα Γουίλιαμς απέναντι στην Ρους. Η Σάκκαρη τελείωσε το παιχνίδι χάνοντας μόλις 4 πόντους στα δικά της σερβίς και έχοντας το απίστευτο – κι όμως αληθινό- 15/15 σε κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς! Είχε επίσης 13/17 στο δεύτερο σερβίς, με τους 3 από τους 4 πόντους να τους χάνει από δικό της λάθος!

Παράλληλα είχε 7 άσους και μόλις 14 αβίαστα λάθη, έναντι 27 της αντιπάλου της. Με 55-25 κερδισμένους πόντους, η Σάκκαρη πήρε την ευκολότερη νίκη της καριέρας της σε grand slam και περιμένει πλέον την επόμενη αντίπαλό της.

Το πρώτο σετ
Με δύο love game ξεκίνησε το ματς για τις δύο τενίστριες. Εκεί πήρε… φόρα η Μαρία. Εκανε το πρώτο μπρέικ και στο σερβίς της με 3 συνεχόμενους άσους πήγε στο 3-1. Ακολούθησε και δεύτερο μπρέικ καθώς τελείωσε το πέμπτο γκέιμ με τρομερή λόμπα στην αντίπαλό της και είχε χτίσει ήδη τις βάσεις για το 1-0 στα σετ.

Πήρε για πλάκα το σετ μέσα σε 20 λεπτά, κερδίζοντας 6-1, χωρίς μάλιστα να χάσει πόντο στα γκέιμς που σέρβιρε η ίδια! Είχε 8/8 σε πρώτο σερβίς, 4/4 στο δεύτερο και 6 άσους, σε ένα σετ για σεμινάριο από την Ελληνίδα.

Το δεύτερο σετ
Η εικόνα ίδια και στο δεύτερο σετ. Γρήγορο 1-0, μπρέικ μετά από 4 ευκαιρίες και τρίτο γρήγορο γκέιμ για το 3-0, με την Σάκκαρη ως αυτό το σημείο να έχει χάσει μόλις δύο πόντους στο σερβίς της. Η Ρους είχε ήδη καταλάβει πως δεν έχει πολύ μέλλον στο ματς και προσπάθησε να χάσει τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Το μόνο που πέτυχε ήταν να σώσει δύο ματς πόιντ στο σερβίς της και να μειώσει σε 5-1, καθώς η Σάκκαρη δεν είχε διάθεση να κρατήσει παραπάνω το ματς και πέρασε στον επόμενο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από το παιχνίδι της Στόσουρ με την Ρότζερς.

Με πληροφορίες από το gazzetta

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook