H Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε απέναντι στην Νο6 του κόσμου, Ελίνα Σβιτολίνα με την Ουκρανή να παίρνει τη νίκη με ανατροπή 5-7, 6-3, 6-4 και την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε περίπου 2,5 ώρες.

Η Σάκκαρη ουσιαστικά “κυνηγούσε” και στα 3 sets την Σβιτολίνα, η οποία πήρε προβάδισμα με 4-1 στο 1ο και 2ο set και 3-1 στο 3ο. Στην πρώτη περίπτωση η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στην κατάκτηση, δεν συνέβη όμως και στο decider set με την Σβιτολίνα να μειώνει τα λάθη και να δείχνει μεγαλύτερη συνέπεια στο service της.

Η Ουκρανή τελείωσε το παιχνίδι σημειώνοντας 10 άσου (4 διπλά λάθη), αλλά και 25 αβίαστα λάθη (τα 20 στο 1ο set), ενώ από την άλλη η Σάκκαρη είχε στο παιχνίδι 7 άσους (7 διπλά λάθη), αλλά και 31 αβίαστα (επίσης τα 20 στο 1ο set).

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για την Μαρία Σάκκαρη, με την Σβιτολίνα να επιστρέφει συνεχώς βαθιές μπάλες και να αποφεύγει τα εύκολα λάθη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ουκρανή να βρει break από νωρίς (2-0) και με hold στη συνέχεια να φτάσει στο 3-1 και στο 4-1 λίγο αργότερα.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι αλλάζει. Η Σάκκαρη μπαίνει στην εξίσωση κάνοντας ένα υπομονετικοί παιχνίδι, οδηγώντας με τη σειρά της την Σβιτολίνα σε λάθη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι στο 6ο game η Σάκκαρη είχε 14 αβίαστα και μόλις 8 η Ουκρανή, ενώ στο τέλος του set είχαμε την απόλυτη ισορροπία 20-20!

Με ένα μεγάλο σερί η Σάκκαρη θα μετατρέψει το 1-4 σε 5-4(!) παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για την κατάκτηση του set, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα γίνει (τουλάχιστον την πρώτη φορά) με την Σβιτολίνα να φτάνει σε break ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Η απάντηση της Σάκκαρη, όμως ήταν άμεση. Με νέο break (6-5) θα πάρει τις μπάλες στα χέρια όπου μετά από 3 set-points και με τα challenges να διαδέχονται το ένα το άλλο, θα καταφέρει να κλείσει το set μετά από 67 λεπτά!

Το θετικό στοιχείο ήταν ότι η Σάκκαρη κατάφερε γρήγορα να βελτιώσει τα ποσοστά των κερδισμένων πόντων στο 1ο service από 53% στο 62% (13/21), αλλά και η επιβλητική παρουσία στο φιλέ έχοντας 7/7 προσεγγίσεις.

Ίδιο ξεκίνημα διαφορετικό φινάλε…

Το 2ο set ξεκινάει όπως και το 1ο. Η Σβιτολίνα βρίσκει και πάλι ένα γρήγορο break (3-1) και με hold στη συνέχεια κάνει το 4-1, παραχωρώντας μόλις έναν πόντο στην Σάκκαρη, ενώ η ίδια κάνει ένα αλάνθαστο set με τα αβίαστα να είναι στο 0-4.

Αυτή τη φορά όμως η Σβιτολίνα θα δείξει μεγαλύτερη συνέπεια στο service της, παραχωρώντας μόλις 6 πόντους (τους 7 στο 8ο game), στο οποίο η Σάκκαρη είχε την ευκαιρία για break, την οποία όμως σπατάλησε με ένα άσχημα εκτελεσμένο drop-shot.

Η Ουκρανή, η οποία μέχει να σερβίρει για την κατάκτηση είχε μόλις ένα αβίαστο λάθος, έφτασε τα 6 (όπως και η Σάκκαρη), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ελληνίδα τενίστρια για να κάνει μια παρόμοια ανατροπή όπως και στο πρώτο σκέλος του αγώνα, με την Ουκρανή να κλείνει το set με άσο.

Ολοκλήρωσε την ανατροπή

Για μια ακόμη φορά η Σβιτολίνα θα βρει πρώτη break (2-1). Η Ουκρανή παίζει πλέον το… γνωστό της παιχνίδι επιστρέφοντας συνεχώς μπάλες αφήνοντας την αντίπαλό της να κάνει το λάθος. Η Σάκκαρη “εγκλωβισμένη” στη βασική γραμμή από τις βαθιές μπάλες της Νο6 του κόσμου δεν καταφέρνει να τα αποφύγει.

Ακόμα όμως κι έτσι θα βρει τον τρόπο να πάρει πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 3-3, ωστόσο η απάντηση από την Σβιτολίνα είναι άμεση φτάνοντας και πάλι σε break (4-3). Το 8ο game του 3ου set αποδείχθηκε και το πλέον καθοριστικό με την Σάκκαρη να έχει 2 ευκαιρίες για break-points με την Ουκρανή ωστόσο να φτάνει στο πιο κρίσιμο hold του αγώνα κάνοντας το 5-3.

Η Σάκκαρη κατάφερε να μειώσει σε 5-4, όμως η Σβιτολίνα αμέσως μετά έκλεισε το παιχνίδι με love game εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων για 2η σερί φορά.

Στη φάση των “8” η Σβιτολίνα θα αντιμετωπίσει είτε την πρώην Νο1 του κόσμου Καρολίνα Πλίσκοβα, είτε την Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι.

Από το tennis24

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook