Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς άφησαν πίσω τους αποκλεισμούς τους στα μονά και βγάζοντας μεγάλη ενέργεια στο κορτ επικράτησαν του καναδικού διδύμου Γκαμπριέλα Νταμπρόφκσι και Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 6-3, 6-4 εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στην προημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ελληνικό δίδυμο, Μαρία Σάκκαρη- Στέφανος Τσιττσιπάς, θυμίζοντας αρκετά τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις στο μακρινό Hopman Cup του 2019, πίεσε από την αρχή τους το ζευγάρι από τον Καναδά φτάνοντας μάλιστα σε διπλό break-point στο 4ο game, το οποίο όμως δεν το εκμεταλλεύτηκαν (2-2).

Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και οι Νταμπρόφσκι/Αλιασίμ λίγο αργότερα με τη Μαρία Σάκκαρη στο service, αλλά και με την επιβλητική παρουσία του Τσιτσιπά στο φιλέ να “σβήνουν” και τις δύο απειλές παίρνοντας προβάδισμα με 4-3.

Το μοναδικό break στο set ήρθε αμέσως μετά, με την Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά να λειτουργούν με πολύ καλή “χημεία” στο κορτ “σπάζοντας” το service των Καναδών και ανοίγοντας τη διαφορά στα δύο games (5-3), για να κλείσουν το set λίγο αργότερα με 6-3 σε 32 λεπτά.

Το 2ο set ξεκίνησε το ίδιο ιδανικό για το ελληνικό δίδυμο, βρίσκοντας break στο 1ο service-game των Νταμπρόφκι/Αλιασίμ, ενώ αμέσως μετά με ένα εύκολο hold πήραν προβάδισμα με 2-0.

Το ελληνικό service απειλήθηκε στο 6ο game με την Νταμπρόφκσι και τον Αλιασίμ να βρίσκουν τις επιστροφές που χρειαζόντουσαν στο service του Τσιτσιπά, φτάνοντας σε διπλό break-point (15/40), όμως ο Έλληνας τενίστας με “βαριά” service, κυρίως στο “T” κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα των δύο games (4-2).

Από εκεί και πέρα το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να κρατήσει το service του φτάνοντας στη νίκη, στην πρεμιέρα του διπλού μικτού, αλλά και στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ένα βήμα πριν από τα παιχνίδια των μεταλλίων Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν το αυστραλιανό δίδυμο Άσλεϊ Μπάρτι και Τζον Πιρς, οι οποίοι με τη σειρά τους επικράτησαν των Αργεντινών Νάντια Ποντόροσκα και Χοράσιο Σεμπάλος με 6-1, 7-6(3).

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook