Ξέσπασε η Μαρία Σάκκαρη μιλώντας στο SDNA από το Μόντρεαλ! Για το εθνόσημο και την ασυνεννοησία, την απώλεια μεταλλίου στο Τόκιο, αλλά και τις φωτιές που είδε διά ζώσης στο Τατόι.

«Παρόλο που είμαι μακριά μού είναι πολύ δύσκολο», είπε όταν της ζητήσαμε να σχολιάσει την κατάσταση στην Ελλάδα. «Είναι πολύ στενάχωρο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βλέπεις όλο αυτόν τον κόσμο να χάνει την περιουσία του, να χάνει τα σπίτια του, να χάνει το μέρος που έζησε. Ό,τι και να πω είναι λίγο».

Είναι, βέβαια, σε ανοιχτή γραμμή με Ελλάδα. «Παρακολουθώ κάθε μέρα ό,τι γίνεται, διότι πονάω γι’ αυτή τη χώρα, νοιάζομαι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ασχοληθώ με όσα γίνονται. Δυσκολεύομαι, όμως. Είμαι εδώ και κάνω τη δουλειά μου, όμως αισθάνομαι ότι είναι… γαϊδουριά κατά κάποιο τρόπο που βρίσκομαι εδώ και δεν είμαι εκεί να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο. Είμαι πολύ μπερδεμένη μέσα μου. Τις τελευταίες μέρες προσπαθώ όπως μπορώ να μην το σκέφτομαι στο γήπεδο, γιατί νομίζω ότι ανεξάρτητα με το επάγγελμα που κάνουμε και με τι ασχολούμαστε, μας έχει επηρεάσει όλους πάρα πολύ στην καθημερινότητά μας αυτή η κατάσταση».

Η Μαρία, μάλιστα, έφυγε από την Ελλάδα όταν ήδη είχαν αρχίσει οι καταστροφές. «Έφυγα την Πέμπτη, την ημέρα που έγινε η μεγάλη ζημιά. Ήμουν στο Τατόι και έκανα προπόνηση όταν ξεκίνησε η φωτιά ακριβώς απέναντι από το club. Είδα τη φωτιά, ήταν ακριβώς απέναντι και φύγαμε γιατί φοβηθήκαμε».

Στη συνέχεια, γυρίσαμε μερικές μέρες πίσω και της ζητήσαμε να σχολιάσει κάποια αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν για εκείνη και τον Στέφανο Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αρχικά ήταν το εθνόσημο που έλειπε από τα μπλουζάκια τους και μετά το γεγονός ότι έφυγαν από το Τόκιο με άδεια χέρια. «Δεν είναι ότι πάμε, το αγοράζουμε και το φέρνουμε το μετάλλιο. Κάναμε και οι δύο ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Τόσο εγώ, όσο και ο Στέφανος χάσαμε σε τρίτο σετ, χάσαμε σε τρίτο σετ και στα μεικτά. Δεν πετάξαμε τα ματς. Αυτό με το εθνόσημο ήταν μια κακή στιγμή, μια κακή συνεννόηση μεταξύ πολλών. Δεν το γνωρίζαμε, δεν το κάναμε επίτηδες. Όποιος αμφισβητεί την αγάπη μας για την Ελλάδα, συγγνώμη, αλλά είναι βλάκας. Συγγνώμη για τα γαλλικά μου! Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αγάπη που έχουμε εμείς οι δυο γι’ αυτή τη χώρα και το πόσο περήφανοι αισθανθήκαμε και αισθανόμαστε κάθε μέρα που αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα. Μπορεί να είναι ατομικό το άθλημα, αλλά είναι γνωστό πόσο μεγάλη αγάπη έχω γι’ αυτή τη χώρα και για τον κόσμο της. Ναι, στεναχωρήθηκα, αλλά από την άλλη λέω… υπάρχει κόσμος που είναι “βαρεμένος” και δεν χρειαζόταν αυτό για να το αποδείξει. Μιλάω, βέβαια, για τη μειονότητα, η πλειονότητα είναι πάντα μαζί μας και το εκτιμώ πάρα πολύ».

Η συμμετοχή στους Αγώνες, πάντως, θα της μείνει αξέχαστη. «Οι Ολυμπιακοί ήταν μια φοβερή εμπειρία, εγώ το απόλαυσα πάρα πολύ. Γνώρισα αθλητές, Έλληνες κυρίως. Πέρασα φανταστικά και στεναχωρήθηκα πολύ που δεν μπορέσαμε να φέρουμε ένα μετάλλιο για τη χώρα μας, αλλά είμαστε μικροί και το Παρίσι πλησιάζει, οπότε θα δώσουμε εκεί τον καλύτερό μας εαυτό για να το καταφέρουμε».

Όσο για την πρεμιέρα της στο Μόντρεαλ κόντρα στη Μαρί Μπούζκοβα; «Ήταν περίεργο ματς. Αγχώθηκα λίγο στην αρχή που μπήκα και είχε τόσο κόσμο, δεν το περίμενα, αλλά βρήκα τον τρόπο μετά από ένα σημείο και είμαι ευχαριστημένη».

Η 26χρονη τενίστρια θα παίξει αύριο (11/8) με τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στη Βερόνικα Κουντερμέτοβα και τη Γιούλια Πουτίντσεβα.

SDNA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook