Ιστορία έγραψε η Μαρία Σάκκαρη που εξασφάλισε την είσοδο της στην κορυφαία 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης του γυναικείου τένις.

Η 26χρονη Μαρία Σάκκαρη έγινε η πρώτη τενίστρια από την Ελλάδα που εισήλθε στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Λίγο μετά τη σπουδαία επικράτηση επί της Ίγκα Σφιόντεκ στα ημιτελικά του Ostrava Open, η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε την παρθενική της είσοδο στην κορυφαία 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης του γυναικείου τένις.


Η ήττα της Πέτρα Κβίτοβα από την Ανέτ Κονταβέιτ (6-0, 6-4) στο 2ο ημιτελικό του Τσέχικου τουρνουά, επέστρεψε στη Σάκκαρη να ξεπεράσει την αριστερόχειρα Τσέχα στην 10η θέση της WTA και από την ερχόμενη Δευτέρα η 26χρονη Σπαρτιάτισσα θα γίνει μόλις η δεύτερη από τη χώρα μας που απολαμβάνει το προνόμιο του Top10, μετά τον Τσιτσιπά.

Αναμφίβολα είναι μια ιστορική στιγμή για το Ελληνικό τένις, η ταυτόχρονη παρουσία δύο Ελλήνων στην κορυφαία 10αδα τόσο της ATP όσο και της WTA.

Η Μαρία θα έχει την ευκαιρία να γιορτάσει αυτή τη σπουδαία επιτυχία με έναν τίτλο καθώς την Κυριακή αντιμετωπίζει την Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό του Ostrava Open.

Σάκκαρη και Κονταβέιτ έχουν συναντηθεί 10 φορές, με την Ελληνίδα να διατηρεί προβάδισμα 6-4 στις νίκες.
Η 25χρονη Εσθονή, Νο30 της παγκόσμιας κατάταξης, θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της καριέρας της στο WTA Tour.
Αν η Σάκκαρη κατακτήσει τον τίτλο στην Οστράβα, θα ανέβει στο Νο9 της βαθμολογίας ξεπερνώντας και την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. Παράλληλα, έχει ήδη ανέβει στο Νο5 της WTA Race και διατηρεί πολλές ελπίδες για πρόκριση στο WTA Finals.

Η Ελλάδα από την Δευτέρα θα έχει διπλή εκπροσώπηση στο top-10 αφού στην κατάταξη της ATP ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σταθερά στο Νο3.

O Στέφανος Τσιτσιπάς εισήλθε πρώτη φορά στο top-10 στις 4/3/2019 και έχει πλέον 112 εβδομάδες στην δεκάδα και 33 στο top-5!

Πηγή: www.tennis24.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook