Στα ημιτελικά του Grampians Trophy προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη μετά τη σπουδαία επικράτηση επί της Αντζελίκ Κέρμπερ στο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης το Σάββατο.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, πραγματοποίησε μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση στο φετινό tour και επιβλήθηκε με 6-4, 6-2 της πρώην Νο1 και τρεις φορές πρωταθλήτριας σε Grand Slam, Γερμανίδας, εξασφαλίζοντας για δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά φέτος, την πρόκριση στις “4” μετά το Αμπού Ντάμπι.

Το Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε μια εντυπωσιακή ανατροπή στο εναρκτήριο σετ, όταν βρέθηκε με 3-1 games κάτω ενώ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο court στο 2ο σετ, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της μετά από μόλις 1 ώρα και 19 λεπτά αγώνα.

“Έχω τους Έλλληνες εδώ και αυτό είναι θαυμάσιο. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα κάθε φορά που έρχομαι εδώ στην Αυστραλία. Μπορώ να πω ότι αυτό είναι ένα τουρνουά της πατρίδας μου. Δεν έχουμε επαγγελματικό τουρνουά στην Ελλάδα, οπότε όταν έρχομαι εδώ στην Αυστραλία νιώθω σαν στο σπίτι μου”

Στα ημιτελικά του Grampians Trophy, η Μαρία θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κονταβέιτ (Νο23 στον κόσμο) που πήρε άνευ αγώνα την πρόκριση στις “4”, μετά την απόσυρση της Βικτώρια Αζαρένκα από τη συνέχεια του τουρνουά.

Σάκκαρη και Κονταβέιτ έχουν βρεθεί εφτά φορές αντιμέτωπες, με την 25χρονη Ελληνίδα να έχει θετική προϊστορία με 4-3 νίκες.

Tennis24

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook