Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ 1-0 για τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten, χάρη στο γκολ του Αντόνιο Τσόλακ στο 50ο λεπτό και έφυγε για μια ακόμα φορά χαρούμενος από το ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την έδρα της ΑΕΚ, επικρατώντας 1-0 για μια ακόμα φορά μέσα στις τελευταίες σεζόν, χάρη στο γκολ του Αντόνιο Τσόλακ στο 50ο λεπτό. Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ παραμένει σε δύσκολη θέση αναφορικά με την έξοδο στην Ευρώπη, παραμένοντας όμως στην τρίτη θέση, ενώ οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στους 10 τη διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη τους τελική στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες των Θεσσαλονικέων έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να σταματήσει με φάουλ τον Μίτριτσα, ο Ρουμάνος έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. Εκεί πετάχτηκε ο Τσόλακ, ο οποίος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Στάνκοβιτς από θέση τετ-α-τετ και έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ του Κροάτη επιθετικού η Ένωση πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να απειλήσει μέσω σετ επιθέσεων. Καλύτερή της στιγμή το τακουνάκι του Σιμάνσκι στο 87′ έπειτα από γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε και αυτός τις στιγμές του στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Στάνκοβιτς όμως να αντιδράει σωστά, όπου χρειάστηκε.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις. Η ΑΕΚ είχε τις περισσότερες τελικές, αλλά ελάχιστα ανησύχησε τον Πασχαλάκη. Ο Κριχόβιακ είχε δύο τελικές από το ύψος της περιοχής, όμως ήταν άστοχος. Από την άλλη πλευρά ΠΑΟΚ είχε και αυτός τις προϋποθέσεις για να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Με Κριχόβιακ βασικό η Ένωση, με επτά αλλαγές ο ΠΑΟΚ

Ο Κριχόβιακ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ήταν η μοναδική αλλαγή του Οφρυδόπουλου, σε σχέση με το παιχνίδι στη Λεωφόρο, με τον Χατζισαφί να είναι στο πλάι του και όχι τον συμπατριώτη του, Νταμιάν Σιμάνσκι.
Από την άλλη πλευρά, ο Λουτσέσκου έκανε επτά αλλαγές σε σχέση με το ιστορικό ματς με τη Γάνδη. Συγκεκριμένα έπαιξαν οι Βαρέλα, ο οποίος είχε απενεργοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Ζαμπά, Ζίβκοβιτς, Μίτριτσα και ο χρυσός σκόρερ, Αντόνιο Τσόλακ.

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να δείξει πολλά πράγματα, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές στο αμυντικό κομμάτι. Στην πρώτη φάση στο ματς στο δεύτερο λεπτό, ο Αραούχο έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή αλλά κόπηκε από την άμυνα του ΠΑΟΚ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζαβέλλας έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να βρει γεμάτα την μπάλα, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εύκολα.

Η Ένωση δημιούργησε τις περισσότερες τελικές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν έγινε αρκετά απειλητική προς την εστία του Πασχαλάκη. Το στοιχείο που κυριάρχησε ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Σε ένα από αυτά, ο Τζαβέλλας είχε έντονο διάλογο με τον Κούρτιτς, μετά από μαρκάρισμα του Σλοβένου μέσου στον Έλληνα αμυντικό.

Στο 13ο λεπτό ο Άμραμπατ έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά, όμως ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αραούχο δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να κόβεται από τον Λύρατζη. Στο 19′ ο Κριχόβιακ επιχείρησε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι, όταν του στρώθηκε η μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από δύο τελικές. Ο Άμραμπατ δοκίμασε να απειλήσει τον Πασχαλάκη από μακρινή απόσταση στο 34′, όμως ο Έλληνας κίπερ γύρισε έγκαιρα στην εστία του και μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να σκοράρουν με κόντρα.

Ο Ζαμπά έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Τσόλακ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία και ο Μίτριτσα πήγε να βάλει την μπάλα από κόντρα. Ο Μισελέν πήγε να απομακρύνει την μπάλα, αλλά την έστειλε πάνω στον Ρουμάνο, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 43′ ο Ζαμπά δοκίμασε και αυτός να απειλήσει τον Στάνκοβιτς από μακρινή απόσταση, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ένα λεπτό μετά ο Κριχόβιακ βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος της περιοχής, όμως και αυτό το σουτ ήταν άστοχο. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Έλεγξε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο και το πήρε με Τσόλακ

Ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη του τελική στο παιχνίδι με τον Τσόλακ. Ο Δικέφαλος στη συνέχεια έδωσε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Ένωση και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια τελική με τον Τσόλακ στο 60′, αλλά και με τον Τσιγγάρα στο 64ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Έλληνα μέσου στην περιοχή και τον τροφοδότησε ωραία. Ο Τσιγγάρας με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ.

Οι δύο προπονητές άρχισαν να κάνουν τις κινήσεις τους από τους δύο πάγκους, στην προσπάθειά τους να πάρουν κάτι από το ματς, αλλά και να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ. Στο 70′ ο Μπίσεσβαρ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, δίχως να ανησυχήσει τον Στάνκοβιτς. Η Ένωση απείλησε ασφυχτικά στο τέλος, στην προσπάθειά της να πάρει προβάδισμα στο σκορ, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η ευκαιρία του Σιμάνσκι στο 87′ πέρασε λίγο άουτ, ενώ το τσαφ του Πασχαλάκη ένα λεπτό μετά, δεν στοίχισε στους φιλοξενούμενους, με τον Έλληνα κίπερ να σώζει το λάθος του. Οι παίκτες του Λουτσέσκου κατάφεραν να ροκανίσουν το χρόνο μέχρι το τέλος και να πάρουν το αποτέλεσμα.

Πηγή: www.sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook