Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν σπουδαίος στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς,ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 5 στον κόσμο, μολονότι βρέθηκε να χάνει απ’ το Σάσα Ζβέρεφ, νούμερο 3, έκανε μεγάλο come back, πήρε δύο σερί σετ κυριαρχώντας ολοκληρωτικά στο κορτ και πανηγύρισε την πρόκριση με 2-1 (4-6, 6-3, 6-3) στον 20ό τελικό της καριέρας του έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 27 λεπτών κάτω απ’ τον καυτό ήλιο της Ρώμης.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής πήρε ρεβάνς απ’ τον 25χρονο Ζβέρεφ για τον προ ημερών αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης και την Κυριακή (15/5, 17.00) θα διεκδικήσει τον ένατο τίτλο της καριέρας του και δεύτερο για το 2022 μετά τον θρίαμβο στο Masters του Μόντε Κάρλο.

Απέναντί του θα βρει είτε το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς, είτε τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, νούμερο 5.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας για το 2022 με 31 νίκες και 9 ήττες, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι είναι εξαιρετικός παίκτης στο χώμα και δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για το επερχόμενο Roland Garros. Παράλληλα, διεύρυνε στο 8-4 το ρεκόρ του απέναντι στον Ζβέρεφ ο οποίος είναι ένας απ’ τους μεγάλους αντιπάλους του την τελευταία τετραετία.

Στο πρώτο σετ το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό και ισορροπημένο μέχρι το έβδομο γκέιμ. Εκεί ο Ζβέρεφ πέτυχε το μπρέικ, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης στον πιο καθοριστικό πόντο, καθώς η μπάλα βρήκε στο φιλέ προτού καταλήξει άουτ σε άμυνα του Τσιτσιπά. Ο Γερμανός πήρε προβάδισμα με 4-3 και 5-3 αμέσως μετά, ενώ ο Έλληνας άσος μείωσε σε 5-4. Ωστόσο ο Ζβέρεφ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήρε το σετ με 6-4 έπειτα από 50 λεπτά.

Το πρώτο χαμένο σετ αφύπνισε τον Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στο δεύτερο σετ με μπρέικ κι ένα γρήγορο κι εύκολο 3-0. Διατήρησε μάλιστα το προβάδισμα μέχρι τέλους και καθάρισε το σετ με 6-3 μετά από 52 λεπτά.

Το τρίτο σετ ήταν πολύ ισορροπημένο και αμφίρροπο με τους δυο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι και το τέταρτο γκέιμ. Τότε ήταν που ο Τσιτσιπάς βρήκε το… κενό στο παιχνίδι του Ζβέρεφ και πέτυχε το πολύτιμο μπρέικ για το 3-2, ενώ αμέσως μετά βρέθηκε στο +2 διατηρώντας το σερβίς του (4-2). Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 4-3, ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 5-3 και στο επόμενο γκέιμ έφτασε στο 0-40 και σε τριπλό μπρέικ πόιντ.

Πηγή: ethnos.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook