Ο Παναθηναϊκός έγινε... Panathinaikos ξανά μετά από πέντε χρόνια καθώς επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 στη Λεωφόρο το Σάββατο το βράδυ και "κλείδωσε" την επιστροφή του στην Ευρώπη

Οι πράσινοι “έκλεισαν” με εξαιρετικό τρόπο τη σεζόν στο σπίτι τους, πέτυχαν τέσσερα γκολ με τους παίκτες και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να γνωρίζει την καθολική αποθέωση από τον κόσμο πριν και μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Το τριφύλλι είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, είδε τον Βιγιαφάνιες να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος, τον Καρλίτος να επιστρέφει στα γκολ και τους Μαουρίσιο, Χουάνκαρ να σκοράρουν και πάλι ενώ έδειξε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ το Σάββατο (21/5).


Εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες του ΠΑΣ

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό τις πολλές και σημαντικές απουσίες του ΠΑΣ Γιάννινα που παρατάχθηκε στη Λεωφόρο χωρίς τους Περέα, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι, Καραχάλιο ενώ είχε μόλις πέντε παίκτες στον πάγκο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει κόντρα στο τριφύλλι.

Το τριφύλλι ήταν απόλυτα κυρίαρχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του και από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.

Τελείωσε το ματς στο 37′ με το γκολ του Βιγιαφάνιες

Ουσιαστικά το ματς τελείωσε στο 37′. Όταν το τριφύλλι πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Βιγιαφάνιες. Ένα γκολ που ξεκίνησε από τον Μπρινιόλι ο οποίος με μια υπέροχη ντρίπλα απέφυγε τον αντίπαλο του, έδωσε στον Πέρεθ ο οποίος πέρασε κάθετα στον Αϊτόρ, αυτός άνοιξε αριστερά στον Χουάνκαρ που επέστρεψε παράλληλα τη μπάλα προς τον Αϊτόρ ο οποίος έκανε το τσαφ με τον Βιγιαφάνες να ακολουθεί τη φάση και να ανοίγει το σκορ με ωραίο σουτ.
Το πρώτο μέρος έληξε με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0. Στο δεύτερο μέρος βγήκε και “καθάρισε” την αναμέτρηση με τρία ακόμη τέρματα από δύο παίκτες που μάλιστα μπήκαν ως αλλαγή.


Αρχικά στο 68′ ο Καρλίτος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, δεν επιχείρησε να τελειώσει τη φάση, κατέβασε τη μπάλα, έδωσε έξω στον Μαουρίσιο ο οποίος επιχείρησε το σουτ, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Λοντίγκιν με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί ο Λοντίγκιν και να καταλήξει στα δίχτυα του για το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κουρμπέλης που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση έδωσε κάθετη πάσα προς τον Καρλίτος, ο Ισπανός φορ υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, γύρισε, έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 του Παναθηναϊκού και επέστρεψε και αυτός στα γκολ.

Ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας τον Παναθηναϊκό να καθαρίζει το παιχνίδι από νωρίς έκανε αρκετές αλλαγές για διαχείριση της ομάδας του ενόψει του τελικού Κυπέλλου καθώς έδωσε ανάσες σε Παλάσιος, Σένκεφελντ, Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες.

Πηγή: sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook