Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 3-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Roland Garros κερδίζοντας τον 14ο τίτλο του στο Παρίσι που είναι ταυτόχρονα και ο 22ος σε Grand Slam.

Ο 36χρονος Ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ επικράτησε σε 2.18′ με 6-3, 6-3, 6-0 του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό της Κυριακής και κατέκτησε το 22ο Grand Slam της καριέρας του.

Παράλληλα έφτασε στα 14 Roland Garros έχοντας πλέον το απίθανο 14/14 σε τελικούς στο Παρίσι. Αυτή ήταν η 112η νίκη του στο Roland Garros η οποία του έδωσε τον τίτλο και το +2 από τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ελβετός και ο Σέρβος έχουν σταματήσει στα 20 Grand Slam και ο Ισπανός μέσα στο 2022 αρχικά έφτασε στο 21ο στο Australian Open και στο 22ο στο Roland Garros.

Αυτός είναι και ο 4ος τίτλος του μέσα στη χρονιά και ο 92ος στην τεράστια καριέρα του τενίστα από την Μαγιόρκα.
Πλέον ο Ράφα Ναδάλ έχει 14 Roland Garros, 4 US Open και από 2 Wimbledon και Australian Open. Ο τελικός στο Παρίσι τον οποίο παρακολούθησε ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ήταν ο 30ος για τον Ράφα Ναδάλ και ο πρώτος για τον Κάσπερ Ρουντ.

Οι δηλώσεις μετά τη νίκη

Ο Ράφα Ναδάλ δεν ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση, όπως κάποιοι ίσως θα περίμεναν, αντίθετα παρά τα 36 του χρόνια απέδειξε ότι είναι ο «βασιλιάς» του αθλήματος.
.
Παρά τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί από το πρωί ότι ο τελικός θα ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στην τεράστια καριέρα εκείνος αφού αποθεώθηκε από τους Γάλλους σημείωσε πως συνεχίζει και είναι περήφανος που παίζει στα 36 σε τόσο ανταγωνιστικό επίπεδο.

«Πρώτα να πω στον Κάσπερ ότι είναι απολαυστικό να παίζω μαζί σου. Συγχαρητήρια για όσα έχεις πετύχει στην καριέρα σου και ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες. Κάνετε σπουδαία δουλειά με την ομάδα σου. Ενα ευχαριστώ σε όλη την ομάδα και την οικογένειά μου.

Συμβαίνουν απίθανα πράγματα φέτος χάρη σε εσάς. Ειδικά στις δύσκολες στιγμές των τραυματισμών, αν δεν είχα την υποστήριξή σας, δεν θα είχε γίνει τίποτα και θα είχα σταματήσει πολύ νωρίτερα. Είναι το καλύτερο τουρνουά του κόσμου για μένα. Για μένα είχα περίεργα συναισθήματα όλο αυτό το διάστημα. Δεν πίστευα ότι θα είμαι ανταγωνιστικός στα 36 μου. Σημαίνει πολλά για μένα για να συνεχίζω να παίζω. Ευχαριστώ πολύ».

Εν συνεχεία ο Ράφα έκανε δηλώσεις και on-court στον Ματς Βιλάντερ και την Μπάρμπαρα Σετ. «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Αν και η προετοιμασία μου φέτος δεν ήταν η ιδανική. Το πρόβλημα στο πόδι μου είναι μόνιμο, όμως τα πράγματα στην Ρώμη έγιναν πολύ δύσκολα. Πόσες ενέσεις έκανα στο φετινό Roland Garros; Πραγματικά, δεν θυμάμαι…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook