Κοσμογονία επενδύσεων και αναπτυξιακών έργων στο δήμο της Νότιας Εύβοιας και απόβαση Γάλλων, Πολωνών και Ισραηλιτών επενδυτών

Γαλάζια νερά, μοναδική ακτογραμμή,υπέροχο φαγητό και πράσινα έργα τεχνολογίας και ανάπτυξης συνθέτουν ένα σπάνιο μωσαικό για το πιό πράσινο ίσως δήμο της χώρας, το δήμο Καρύστου.

Μπορεί να ακούγεται ελαφρώς υπερβολικό, αλλά σχεδόν το 20% των νέων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ελλάδας έχουν δρομολογηθεί στο δήμο Καρύστου, έναν δήμο με καθημερινή πυκνή ακτοπλοική σύνδεση τόσο από την Ραφήνα όσο και από την Αγία Μαρίνα προς Μαρμάρι και Νέα Στύρα.

Τα πεντακάθαρα νερά από το Κάβο Ντόρο έως το Μαρμάρι και τα Ν.Στύρα, προσελκύουν πλέον όχι μόνο Ελληνες,αλλά πολλούς Γάλλους,Πολωνούς,Ισραηλίτες και Αμερικανούς επενδυτές που σε απόσταση μίας περίπου ώρας από το αεροδρόμιο των Σπάτων μπορούν να επενδύουν σε οικόπεδα και σπίτια στον 673 τ.χ νοτιότερο δήμο της Εύβοιας.

Ο δήμος που απέχει οδικά περί τα 100 χλμ από την Χαλκίδα (110χλμ περίπου το Μαρμάρι), συνδέεται επίσης πλέον με την Ανδρο και τα Κυκλαδονήσια με επιδοτούμενη άγονη γραμμή πλοίου, ένα αίτημα δεκαετιών για τους επισκέπτες και δημότες την περιοχής, που έγινε εδώ και λίγα χρόνια πραγματικότητα.

Στον δήμο Καρύστου (με την μικρότερη ανεργία της χώρας),τα τελευταία χρόνια έχουν δημοπρατηθεί κάθε λογής αναπτυξιακά έργα υποδομών άνω των 60.000.000 ευρώ, κάτι που θα μετατρέψει την περιοχή πολύ σύντομα σε έναν αυτόνομο,λειτουργικό και αυτάρκη δήμο με εκατοντάδες μόνιμους κατοίκους από όλα τα μέρη της γής.
Αυτός προφανώς είναι και εκ των βασικών λόγων της καθολικής αναγνώρισης και εκτίμησης στο πρόσωπο του πολιτικού μηχανικού δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου που αγωνίζεται νυχθημερόν για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών του.


Ίσως να μην υπάρχει άλλος δήμος,στο οποίο παρότι την θερινή περίοδο δεκαπλασιάζεται –τουλάχιστον- ο πληθυσμός του, η εικόνα της συγκομιδής των απορριμμάτων να είναι εξαιρετική σε πλήρη αντίθεση με πολλούς αντίστοιχους παράλιους δήμους του Ευβοικού ,όπως π.χ τα Καμμένα Βούρλα που η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.
Μόλις πρόσφατα, ο δήμος Καρύστου έδωσε λύση και σε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, μείζον ενεργειακό θέμα των καιρών, υπογράφοντας σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοματοποίηση του συστήματος οδοφωτισμού ολόκληρου του δήμου από άκρη σε άκρη μέχρι και το Κάβο Ντόρο , όπου υπερσύγχρονα Ισραηλινά φωτιστικά και φώτα led,αφενός θα μειώσουν σημαντικά το κόστος ενέργειας & συντήρησης και αφετέρου θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του φωτισμού σε Ευρωπαικά πρότυπα βελτιώνοντας την καθημερινότητα δημοτών και παραθεριστών.

Την χρηματοδότηση του έργου, την προμήθεια ,τοποθέτηση, συντήρηση και λειτουργία του συστήματος των Ισραηλινών led φωτιστικών ( της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και κορυφαίων προδιαγραφών)καθώς και του λογισμικού ,αναλαμβάνει ένωση δύο πολύ αξιόλογων τεχνικών εταιρειών και το τελικό κόστος για τον δήμο σε βάθος δεκαετίας θα είναι πολύ μικρότερο ακόμα και από αυτό ανάλογων συμβάσεων πολύ μικρότερων δήμων οι οποίοι επέλεξαν κινεζικά φώτα χαμηλοτάτων προδιαγραφών !!

Αξίζουν εύγε στην δημοτική αρχή που τα τελευταία χρόνια αξιοποιεί τον πλούτο της φύσης της περιοχής και αναβαθμίζει το τόπο της με ποιοτικά έργα υποδομών τα οποία αλλάζουν προς το καλύτερο την ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook