Με βάση τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί στην διακήρυξη του διαγωνισμού για το έργο τα κριτήρια τα πληρούν μόνο τέσσερις εταιρείες στην Ελλάδα οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τέτοιου είδους έργα.

Διαγωνισμό με ….ελεγχόμενο ανταγωνισμό προκηρύσσει ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (α/α συστήματος στο ΕΣΥΔΗΣ 174530) με αντικείμενο την σύναψη σύμβασης και τίτλο:
«ΠΑΡΟΧΗ ΥΠHΡΕΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΗΣΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ο.Ε.Δ.Α. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ»

Ο προϋπολογισμός είναι 43.576.000,00 €, προ του αναλογούντος Φ.Π.Α. με δικαίωμα προαίρεσης έως του ποσού των 33.094.000,00 €, προ αναλογούντος Φ.Π.Α, δηλαδή συνολικού προϋπολογισμού 76.670.000,00 € προ αναλογούντος Φ.Π.Α !!

Με βάση τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί στην διακήρυξη, με αρ. πρωτ.13345/19-10-2022 και ΑΔΑΜ: 22PROC011451326 2022-10-19 είναι ξεκάθαρο πως τα κριτήρια τα πληρούν μόνο τέσσερις εταιρείες στην Ελλάδα οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τέτοιου είδους έργα.

Η πιάτσα βοά πως αυτές οι 4 εταιρείες- οι οποίες ανήκουν σε συγκεκριμένους ομίλους – έχουν μοιράσει τις δουλειές κατά το” δοκούν”.

Ακούγεται δε ,πως στο συγκεκριμένο έργο του ΕΔΣΝΑ της περιφέρειας Αττικής ίσως κατέβουν και οι 4 μαζί σε ένα σχήμα για να είναι ‘ευκολότερες οι ….. διαιρέσεις ! Και φυσικά χωρίς να ανοίξει δεύτερη ανταγωνιστική προσφορά. Για να δούμε ….

Το ζητούμενο για άλλη μια φορά είναι, ο έλεγχος από τις αρχές διαφάνειας και ανταγωνισμού στην Ελλάδα, σε μια χώρα δηλαδή που η αυθαιρεσία των υπηρεσιών που προκηρύσσουν τους διαγωνισμούς (οι οποίες σχεδόν πάντα λειτουργούν με άνωθεν εντολές) βαίνει τελικά πάντοτε σε βάρος του Έλληνα πολίτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook